Åglappen – Nytt Turistmål?

Det kan låta lite halvgalet att tänka sig Åglappen som ett nytt turistmål. Det är det kanske också. I mina pågående studier så har jag kommit fram till ett avsnitt där jag fördjupar mig i marknadsföring och försäljning, och därför besökte jag Åglappen två gånger under helgen. Platsen är förvisso omtalad med viss ironi, men den finns där och det pågår ingen besöksnäring runt den. Skulle det vara möjligt att utveckla det är frågan som jag leker med mentalt. Det är precis så galet som Yngve Bergkvist tänkte när han byggde ett ishotell och nu planerar en flygplats för rymdresor.

Åglappen

Vad har då Åglappen som skulle kunna göra det attraktivt? Mjo det finns en liten tjärn där, testade att fiska men inget hände. Jag tittade i omgivningarna och möjligen skulle en femkilos gammal senapshink vara unikt men skulle den dra nyfikna besökare? Kanske inte. Lite längre bort finns ett stenbrott där jag gissar att man hämtar fyllningsmassa till en annan byggplats, inte heller det något som skulle få människor att stå i kö eller köpa souvenirer. Möjligen skulle björnspåren runt sjön kunna dra någon intresserad för vildmarkssafari. Nej jag tror man måste vara riktigt vågad och vild för att få igång något som skulle locka människor till Åglappen. Vi får se vad jag kommer fram till när jag finurlat klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *