På Den Regionalpolitiska Arenan

Idag har det varit en intressant dag. Det var nämligen första gången jag deltog i ett möte tillsammans med andra politiker från regionen och landstinget mm. Resan gick till Bollnäs och dess Folkhögskola där en hel del suspekta figurer började samlas runt 13-snåret, och då menar jag inte eleverna. Nej på agendan stod ett föredragning om den omdiskuterade ”Storregionen”. En av föredragarna var ingen annan än golfspelaren Tiger Woods fd svärmor, Barbro Holmberg:

På onsdagen träffade regeringens särskilda utredare Barbro Holmberg länets kommun- och regionpolitiker i Bollnäs. Hon berättade om sitt arbete att föreslå en ny indelning av landet i storregioner och vad det ska vara bra för.

Politikerna träffades i Region Gävleborgs fullmäktigesal på Bollnäs folkhögskola. Barbro Holmberg förklarade att landet behöver delas in i nya stora regioner för att Sverige ska kunna fortsätta vara ett starkt samhälle. Inte minst behöver riket omorganiseras för att ha råd att utveckla sjukvården.”

Bollnäs

Det är en intressant utredning som pågår och vad den utmynnar i får vi först veta under 2016. Inte helt osökt så satt jag och tänkte på feodalismen. En annan tanke som slog mig var att jag antagligen aldrig befunnit mig i ett rum med så många skurkar samtidigt. Ja, det var väl en liten släng av politikerförakt eller liknande trots att jag själv numera kan räkna mig till skaran om än i fritidstappningen. Sen tänkte jag att det kanske inte är så dumt det här med regionalpolitik trots allt, man får ju åka runt och se fina platser. Kan man starta ett lokalpolitiskt parti kan väl inte ett regionellt parti vara några större problem heller?

4 thoughts on “På Den Regionalpolitiska Arenan

  1. Är det den tredje stora utredningen om detta nu? Förra höll dom väl på med i 4 år och blev en rapport. Nästan inte slöseri med skattemedel…….

  2. SOU1992:63, 2012:81 var dom förra gav en snabb sökning vid svar. Den senare på 404 sidor…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *