Vildvattenparken I Falun – Projektet Rullar Vidare

Jag nämnde vid något tidigare tillfälle att man planerade något riktigt storartat i Falun. Nu har ju inte kommunen placerat sig på kartan av goda investeringar, tänker på allt rabalder som uppstod med bergbanor, ishallar och hoppgropar i marken i samband med Skid-VM tidigare i år. Nu är jag inte helt övertygad om att detta är ett bra projekt, men spännande så det förslår är det, Dala-Demokraten:

Det blir en vildvattenpark i Falun. Under tisdagens kommunfullmäktige beslutades det om att sälja marken intill Främby hallar för drygt 2,8 miljoner kronor.

Efter kommunfullmäktiges beslut gäller köpe- och exploateringsavtalet som betyder att bygget måste starta inom två år. Själva forsen ska vara klar innan den 1 maj 2017. Om bolaget inte uppfyller kravet får bolaget för Vildvattenparken betala 30 000 kronor per vecka i vite.

Mer om projektet återfinns på denna sida: Falu Vildvattenpark

Nu kanske vi inte har vare sig utrymme eller underlag för något liknande i vår egen kommun, men här har vi ju faktiskt två riktigt bra anläggningar med stor potential, jag tänker naturligtvis på kanotstadion och vattenskidstadion. Där finns det stora möjligheter att utveckla verksamheten och arrangera framtida folkfester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *