Världspremiär I Hofors

Jag har tjatat en del om den nya Star Wars-filmen på sistone. I min bekantskapskrets är nog människor något lättade att det är avklarat och det var nog första gången jag var med om en världspremiär i lilla Hofors. Redan vid 18-tiden började människor samlas utanför Folkets Hus och jag tvingades skynda på mitt sällskap som jag bestämt träff med ursprungligen 18.45. Tanken att filmen inte skulle dra så många entusiaster skrotades kvickt.

Folkets Hus Bio

Redan 18.30 satt det ett femtiotal personer i salongen och när ljuset släcktes och det välbekanta introt till Star Wars ljöd igenom biografen hade uppskattningsvis ett hundratal, kanske något över bänkat sig. Jag hade föredragit filmen i vanligt format och inte 3D som det visade sig vara. Men har man väntat så länge så var det bara att acceptera läget.

Jag ska inte säga så mycket om själva filmen, det finns ju trots allt andra hängivna fans som skall se den framöver och i Hofors har man möjligheten på söndag (funderar på att gå och se den igen). Man känner igen en hel del, återkoppling till de sex tidigare filmerna och underlag för en ny spännande epok i Star Wars-världen. Två gånger under filmens gång höjde jag dock på ögonbrynen och var på väg att högt och ljudligt säga ”Va i helvetes”. Betygsmässigt för filmen dock 7 av 10 möjliga, inte fullständigt övertygad om vissa element i rullen.

Som koppling till filmupplevelsen så skall jag nämna snaskinköpet före filmen. Jag traskade in på ICA för att införskaffa förtäring och blev glatt överraskad över nostalgipåsarna de har vid godishyllan.

Snask

Ni vet hur det går till annars idag när man skall köpa godis. Påsar som rymmer ett par kilon och det lockar till inpulsköp i mängder, betydligt mer än vad man behöver. Med dessa små hederliga gamla påsar tvingas man välja med omsorg och det är inte endast att skopa ner en spade lakritspåsar och en spade gelefiskar. Nej man tar ett par av varje och vet att uppskatta varje bit. För egen del blev det mesta med hem igen, bra till premiären av Deadpool 2016 kanske.

Ljudet och stolarna behöver definitivt en upprustning, annars funkar det med världspremiärer även i Hofors.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *