Semifinal Med Rötter I Hofors

Förhoppningsvis har den långa helgen varit god för er alla och idag är det en vanlig vardag igen. Ja det blir helg redan imorgon igen och onsdagen en röd dag det med. Feststämning kan det bli redan idag då Juniorkronorna möter ärkerivalen Finland i en semifinal. Våra landskrigare har gjort en enastående insats och nu gäller det att bevisa att man håller måttet fullt ut.

Juniorkronorna

Jahapp tänker säkert någon nu, Hoforsbloggen brukar ju i regel ha något lokalt att anknyta till men det här har ju inte direkt med Hofors att göra. Nej men indirekt så har det faktiskt det. Läser med viss förtjusning en artikel i Aftonbladet som knyter banden mellan just Hofors och Junior-VM i Finland. Det finska laget har en stjärna vid namn Jesse Puljujärvi och efternamnet är inte okänt i vår kommun

Jari, 45, och Tuula, 51, bor nu i Torneå, gränsstaden i västra Lappland. Några finländska spjutkast bort, på andra sidan Torne älv, ligger svenska Haparanda. Men Jari Puljujärvi har bott större delen av sitt liv i Sverige. Hans föräldrar flyttade hit 1967 och Jari föddes i Hofors 1970. Han blev snabbt tvåspråkig och under åren på Petreskolan i den lilla gästrikeorten uppstod även intresset för ishockey.

Extra roligt blir det ju eftersom målspottaren Jesses pappa är en gammal skolkamrat till mig själv. Dagens semifinalsmatch har alltså en minimal men ändock koppling till Hofors. Sen kan det kanske också bli lite av en derbykänsla eftersom vi har en stark koppling till dagens motståndare genom vår finska population. En och annan vän har redan börjat skicka meddelande om att idag är det minsann finsk sisu som segrar och inga ”fjolliga svenskar”. Vi får se vem som får glädjas mest framåt eftermiddagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *