Nyheter Längs Faluvägen

Idag kan man inte klaga på att lokal media inte har nyheter från Hofors. Arbetarbladet med riktigt spännande läsning. Bland annat återfinns ett stort reportage om tillståndet för Hagaskolan. Det har sedan skolans nedläggning florerat åtskilliga rykten om vad som skall bli dess öde. Allt från köpcentrum till nytt kommunhus och asylboende. Enligt Kjell Johansson som alltid tycks ha finurliga planer kan det finnas ett par saker på gång men inget som kan avslöjas redan nu.

Han har fått ett år på sig att ta fram en lösning på hur skolbyggnaden kan utnyttjas.

– Mitt uppdrag är att hitta en helhetslösning för att utveckla Hagaparken och Hagaskolan. Jag har några saker på gång, men jag kan inte säga så mycket än. Jag tror att det kommer gå att hitta något, det vore väldigt synd att behöva riva den. Byggnader av sådan här kvalité byggs inte längre, säger Kjell Johansson.”

Som alltid är det ytterst en fråga om pengar och vem som skulle våga investera i vår kommun. Högst på önskelistan vore ett statligt verk av något slag skulle inte bara fylla lokalerna utan kanske även bidra till att ett antal fler människor flyttar hit. Realistiskt så misstänker jag att man helt enkelt får rensa kullen där skolan ligger med rivningsmaskiner och det blir ett minne blott. Detsamma verkar råda när det kommer till den snabbmatsrestaurang som man blåste i trumpeter för. Tystnaden är talande.

Det kan komma att rivas ytterligare längs Faluvägen skriver Arbetarbladet också.

Den planerade rondellen vid centruminfarten i Hofors blev för snäv. Nu har kommunen och Trafikverket tvingats göra om sina ritningar. Den nya utformningen på cirkulationsplatsen innebär att Sven-Olov Anderssons hus måste rivas.

I många år har den nya genomfarten i Hofors diskuterats och planerats. Nu är den nya detaljplanen och trafikplanen ute på granskning. In i det sista har ändringar gjorts.

Den kanske största skillnaden mot tidigare planer är att rondellen vid infarten till centrum inte blir oval som först var tänkt, utan rund. Därmed kräver den betydligt större utrymme.”

Rondell

Husägaren själv verkar dock ta det med ro och anser att om det bara erbjuds en bra lösning så ska han bokstavligen inte vara ivägen för utvecklingen i området.

– Jag kan inte vara någon gnällgubbe, det ger ingenting. Jag förstår ju att kommunen vill ha fart på samhället och det säger jag ingenting emot. Jag tror ju också att det blir bättre med den nya genomfarten, bara de löser mina problem.”

Själv funderar jag över antalet rondeller som kommer att finnas längs avsnittet. Den ursprungliga rondellen, den nya vid Pizzeria Corner och ytterligare en vid Statoil (som snart byter namn till Circle K). Visst vill vi att de förbipasserande skall sänka hastigheten och kanske rentav stanna till när de passerar Hofors, men hur smidigt kommer trafiken att flyta på?

One thought on “Nyheter Längs Faluvägen

  1. En rondell vid Statoil tycker jag känns lite onödig. Bättre att bygga en jättemack (Statoil eller okq8) vid stålringen där cirkusen brukar husera. En stor rondell i höjd med soptippsvägen skulle väl vara smidig för trafik som vill in och ut från macken. Statoil har ju ingen möjlighet att expandera eftersom utrymmet inte finns där det ligger nu. Det är ju ofta totalkaos när många turister ska in där och man ser att vissa åker vidare utan att stanna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *