Burger King-Gate?

Det hetaste samtalsämnet i Hofors just nu är givetvis den tidigare planerade etableringen av Burger King vid rondellen i Hofors.  Människor frågar mig i egenskap av lokalpolitiker hur det blir eller hur det kunde bli så här. Jag har faktiskt inte mer svar än alla andra. Det enda jag medverkat i är att säga ja till att sälja tomten i det fall etableringen skulle bli av och sedan har förhandlingar om etableringen skett av ett fåtal andra under stort hysch hysch. På direkta frågor om hur det går så har man i princip bara svarat ”Det är på gång”.

Det tror inte många av kommunens invånare om man skall bedöma det utifrån reaktioner via social media eller vid samtal. Det råder någon slags inställning att ”det som vanligt är ett misslyckande så fort kommunen skall göra något”. Exakt varför vi skulle vara sämre i just Hofors på saker och ting finner man inget svar på. Merparten av de som kommenterat artikeln verkar inte heller bo i Hofors:

AB Facebook

Under gårdagen kom två stycken nya artiklar i ärendet:

Gefle Dagblad – Burger Kings entreprenör drog sig ur

Arbetarbladet – Hofors kommun kan inte kräva ersättning från Burger King-företagaren

Å ena sidan säger den lokala median att Burger King fortfarande är med i bilden men att även andra intressenter finns med. Man säger även att franschisetagaren köpt sig ur avtalet med 200 000 kronor.

Ett par timmar efter Gefle Dagblads artikel publicerar Arbetarbladet en ny som genast skapar rabalder bland Hoforsborna. Här säger man att Hofors kommun inte kan begära några pengar alls och det är 300 000 kronor som försvinner i tomma intet.

I det här läget kan man tycka att ett övertydligt budskap om vad som är rätt eller vad som är fel borde komma ut, men Arbetarbladet återger det i slutklämmen så här:

Kommunchefen i Hofors Ulf Strömstedt vill inte kommentera projektet utan hänvisar till Kjell Johansson som inte heller vill ge några vidare kommentarer.

Det spär ju naturligtvis på tankarna att någonting är inte rätt i det här ärendet. Kjell Johansson på Entré Hofors meddelar att den korrekta versionen är Gefle Dagblads. Då måste man ju ställa sig frågan om hur Arbetarbladets journalister agerat för att få fram sina uppgifter och i sådana fall varför velat skapa denna förvirring runt etableringen eller rentav ljugit i sin artikel. Förtydligande förtydligande och förtydligande behövs just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *