Inga EU-bidrag Till Växthusprojekt I Sandviken, Hur Blir Det I Hofors?

En intressant artikel i Arbetarbladet denna morgon avslöjar att ett växthusprojekt i Sandviken inte tilldelas några EU-medel och att utvecklingen för projektet nu är lite osäkert.

Det handlar om mellan 7 och 8 miljoner kronor som Sandvikens Högbosatsning nu går miste om när kommunen fått avslag på sin projektansökan till europeiska socialfonden.

– Jag tycker det rimmar illa. Falun har fått ja, men inte vi. De har en ungdomsarbetslöshet bland unga på totalt 13 procent, hos oss ligger det på nästan 28 procent och 30 procent bland unga män. Vem tänker ta den regionalpolitiska fanan om inte socialfonden fortsätter ta den? De här EU-fonderna är ju till för att stödja arbetsmarknadspolitiken, säger Leif Jansson

Som bekant finns det tankar på ett liknande projekt i vår egen kommun, närmare bestämt i Hagaparken.

Nu går vi i väntans tider om vi skall tolka en tidigare artikel korrekt som anger att ett besked väntas här strax efter det nya året.

Beskedet om EU-bidraget från sociala fonden kommer efter nyår. Dessutom har man sökt pengar från fonder, offentliga och privata aktörer.”

Det kommer även behövas politiska beslut innan projektet eventuellt kan sjösättas och från den lokalpolitiska världen kan jag väl avslöja att det inte råder en hundraprocentig enighet om framtidsvisionerna med växthus i Hofors kommun. Det kommer bli debatt den dagen om frågan dyker upp som aktuell misstänker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *