Badhusdiskussion Väcker Känslor

Under gårdagen publicerades ett inlägg på social media som handlade om en upplevelse på Hoforshallen. Jag har fått tillstånd att återge inlägget här:

BadhusReaktionerna lät inte vänta på sig och det blev en stundtals mycket hätsk debatt som kom att dela in debattörerna i flera olika läger. Å ena sidan avskyn emot vad som påstods hänt, å andra sidan reaktioner mot dom som reagerade. Ja ni förstår säkerligen att det blev en mycket förvirrad debatt som också kom att handla om man var för eller emot annat i huvudsak.

Vid senaste sammanträdet i kommunstyrelsen så var fritidschefen Rolf Larsson på plats för att informera om sin verksamhet. Då ställdes frågan om det var liknande problem i Hofors badhus som det rapporterats om från andra håll i landet på sistone. Jag tror inte det undgått någon att media haft ett särskilt fokus på just badhus och vad som hänt där. Exempel de senaste åren:

Corren – Pojke antastad på badhus

SVT – Nioårig pojke antastad i simhall

Dagens Nyheter – Sexuella ofredanden på flera simhallar

Flera som kommenterade påpekade att detta inte var något nytt och som enbart utlandsfödda ägnade sig åt, tvärtom hade det skett i alla år och det var därför fel att peka ut just dessa. Andra menade att det eskalerat och var resultatet av en kulturkrock och en benägenhet att inte vilja agera på skarpen för att späda på problematiken. Vänner och bekanta hamnade stundtals alltså rejält i luven på varandra.

Det som framstår ganska klart är att man som besökare i ett badhus inte på något sätt vill dokumenteras i smyg när man har sina badkläder på sig eller vill ha okända människor av annat kön smyga omkring och titta på en när man byter om.

Frågan måste ju onekligen väckas igen efter att Hoforsbor har andra upplevelser om hur det fungerar idag i Hoforshallen. Är det problem och vad ska man göra åt det? Badgäster och personal verkar ha olika åsikter om situationen om man skall dra några slutsatser av enbart diskussionerna till inlägget.

Ett sakligt argument handlade om att förse dörrarna med elektroniska lås och att varje gäst utrustas med en så kallad ”tagg” som gör att dörrarna bara kan öppnas om man har en till den specifika dörren. Det är kanske huvudspåret som man skall gå vidare med i den här diskussionen och att man alltid skall polisanmäla om man utsätts för kränkningar av den här arten.

12 thoughts on “Badhusdiskussion Väcker Känslor

 1. Vad sa Rolf Larsson? Verkar ju som att det bara är en tidsfråga innan vi har riktiga problem som våldtäkter här med. Är det inte dags att se över riskerna och kanske sluta ta emot så många i denna lilla kommun.

 2. Jag fick uppfattningen av att det förvisso var små problem överlag med badgästerna men inte att det skulle vara på det sätt som beskrivs i inlägget som postades på social media. Det har ju diskuterats på flera håll den senaste tiden och jag blir väldigt förvirrad över hur olika man uppfattar saker och ting. Vad är egentligen en sann beskrivning undrar jag.

 3. Jag är en kvinna på 33 år, att detta med sexuella ofredanden och så vidare skulle vara något nytt är bara bullshit.
  Jag har i mitt liv blivit tafsad på oräkneliga gånger, slagen, våldtagen och trakasserad. Endast en (1) gång av dessa har varit av en icke svensk, och då var jag inte ens i sverige. Så nog kan svenska män (och nej, inte alla män).
  Det är löjligt att svenska män först nu börjat reagera, när ofredanden av kvinnor har skett i alla tider. Faktum är att många av de som skriker mest är sådana som jag VET själva varit förövare.
  Jag bor i en av de kommuner som tagit emot absolut flest asylanter, och bor bara 50 meter ifrån ett av de större asylboendena. Vi har inga som helst problem, snarare tvärt om, det har varit mindre inbrott i området senaste tiden tack vare att det är mer folk i rörelse.
  De medborgargarden som börjat dyka upp skrämmer mig långt mer. Att under parollen ”skydda våra svenska kvinnor” ge sig på oskyldiga? Nej tack. Jag är INTE er kvinna.
  Jag känner mig otrygg i samhället idag, inte på grund av flyktingströmmen, utan på grund av hur aggressiva och trångsynta de som jag trodde var mina medmänniskor är.

  Att sen folk köper skiten som diverse rasistiskt vinklade sidor serverar utan den minsta lilla gnutta källkritik får mig verkligen att undra var vi är på väg.
  Hitler var ju också folkvald.

 4. Så vänsterslasket läser Hoforsbloggen…riktat till dej Linda..
  förklara för tjejer o kvinnor som varit utsatt för invandrares hur bra det är med ”mångfald”….
  Så när du själv blir utsatt så förmodar jag att du inte vill ha nån hjälp å definitivt inte av en vit man…

 5. Oh, personangrepp är alltid en fin diskussionsvinkling, och så relevant i debatten. Det bevisar bara att din nivå är så låg så det inte är värt att föra en diskussion med dig. Tack.

 6. tja..personangreppen kommer redan när hon generaliserar över svenska män…
  så…försök att hålla disskusionen på en bra nivå var det.

 7. Detta var inget nytt det som hänt för det har ju hänt tidigare eller är det ok att en man eller kille går o sätter sig i dambastun?

 8. Så jag generaliserar? Du missade att jag även skriver ”nej, inte alla män”? För det är knappast så att alla män är benägna att antasta och våldta, skulle aldrig generalisera på det sättet, för det är helt enkelt inte sant. De allra flesta har mer vett än så, oavsett härkomst. Men så finns det också den andra sidan av skalan och den innefattar även svenska män precis som alla andra nationaliteter. Det finns även kvinnor i den gruppen, såklart.

 9. En enkel fråga…varför fanns inte dessa problem i större utsträckning förr???
  Varför har dessa problem på badhus runt om i landet eskalerat nu?
  För det är ju trots allt det de hela handlar om.

 10. Linda säger citat:
  ”Hitler var ju också folkvald.”

  Vänster patrasket hänvisar alltid till att de blivit våldtagna, slagna och förnedrade av vita män och som final en tröttsma
  ointelektuell hänvisning till Hitler, det liksom ingår i deras krokodil gråts metodik för att påvisa en revolution mot kapitalet och bankerna etc, etc.

  Linda bör tänka på hur hon agerar och hur hon klär sig så kanske hon inte blir tafsad på tja och sen läsa på lite om Godwin:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Godwins_law

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *