Hörntänder & Individuell Skicklighet Avgör Kvalsviten

I kvaltider blir det mycket hockeysnack, inte minst i Hofors där HHC imorgon inleder sin kamp för att hålla sig kvar i Division 2. Motståndet består av IFK Hallsberg och det är bäst av tre matcher som gäller för att undvika kvalserien. Under gårdagen avslöjades att Hallsberg förstärker sin trupp med inte mindre än 8 spelare från Division 1-laget Kumla. Sydnärkenytt skriver:

Säsongen är över för Kumla Hockey, men inte för IFK Hallsberg som har ett stundande kval för att hänga kvar i Division 2. De har nu fått betydligt bättre möjligheter att lyckas med detta då Kumla Hockey lånar ut åtta av sina spelare till dem.

Det ger ju på förhand ett läge som kan uppfattas som mycket snedvridet, men så ser regelverket ut och det kommer att bli en tuff kamp för vårt eget Hofors. Samtidigt så meddelar HHC nu via sin officiella Facebooksida att även Hofors har plockat in 4 nyförvärv inför kampen. Giovanni Foschia, Luke Sinclair, Thomas Hamilton och den tidigare målvakten från Hofors, Garret Kosowan från Kanada.

Det har tidigare riktats kritik mot klubbens arbete med nyförvärv och i synnerhet kommunikationen mot supportrarna. Coach Johan Kämpe förklarar läget:

Johan

Hur har ni tänkt från ledarstabens håll inför kvalet mot Hallsberg?

Vi kommer att göra vårt yttersta för att hitta en väg att vinna i bäst utav tre. Budskapet är tydligt till spelare och ledare att nu får det kosta en hörntand för klubbmärket på bröstet. Det är generationer utav traditioner och vi är en anrik förening, ett jävla ansvar vilar på våra axlar att ge vårt yttersta.

Vad har avgjort beslutet att kalla in de fyra nyförvärven?

Bredda truppen. Vi ska ha klart för oss att Garrett, Giovanni, Luke och Thomas ifrån Söderhamn/Ljusne inte är NHL proffs eller frälsare som kommer, däremot är det hårt arbetande hockeyspelare. Vi blir mindre skade och sjukdomskänsliga.

Vad har de för egenskaper som ni tittat på?

-Alla har attityden och är bra på rören, och vi har i dom tre utespelarna fått rightskyttar, en powerforward, en spelande center, en spelskicklig back samt Garrett som är en homogen div2 målvakt. Jag tog hjälp utav min gode vän Micke Krantz som är ordförande i klubben samt har även pratat med coachduon Sjödin och Hedenström som har kört dom under säsongen. Dom kommer att ge allt.

Vad finns det för styrkor sedan tidigare i truppen?

Vår största styrka just nu är att alla gör det på riktigt. Bra fokus varje träning och match. Ingen lek något längre, inga divalater, hårt jobb annars får någon annan spela.

Förändrar förstärkningen från Kumla er taktik?

 –Vi får naturligtvis tänka om lite när vi möter ett skickligare motstånd. Men den grund vi har kört sista två månaderna kommer vi att hålla fast på. Det är vårat fundament och det är det vi jobbar efter. Sen blir det ju finjusteringar i taktiken.

Vad kommer vara avgörande för vem som går segrande ur den här matchsviten?

Hörntänder och den inviduella skickligheten

HHC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *