Märklig Rubriksättning

I veckan har det varit en del debatt om de nya storregionerna. Den kommer att fortsätta en tid framöver. Senast igår deltog jag i ett möte med kommunledningsgruppen och under en kort paus utbytte jag och kommunalrådet Marie-Louise Dangardt några meningar om just storregionerna. Båda tyckte att det var ett bra steg att ta.

Idag läser jag dock i Gefle Dagblad en rubrik som inte alls är representativ för Hofors.

Ja, tack till storregioner säger Gästrikekommunerna – nja säger Hofors

Det är dock inte alla som köper förslaget rakt av. Xamuel Gonzalez Westling, V, vice ordförande i kommunstyrelsen i Hofors tar en mer problematiserande vinkel till förslaget.

– Jag vet inte om det är helt nödvändigt med storregioner, men jag är inte helt emot det heller. Hofors ligger ganska nära Dalarna och vi behöver mer kontakter över länsgränserna. Men jag är inte säker på att det behövs storregioner för det.

Nu för ju inte Xamuel Hofors talan i frågan och vi har inte ens haft den här debatten på riktigt i kommunen. Varför då antyda att just vi i Hofors skulle vara skeptiska när min gissning är att många faktiskt är för storregioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *