Förundersökning Om Terrorhot Läggs Ner

Alldeles nyss damp det ner ett kuvert från Polismyndigheten i brevlådan. Jag hade väl min lilla aning om vad det kunde vara och mycket riktigt så gällde det hoten som riktades mot mig/Hoforsbloggen för ett drygt år sedan. Arbetarbladet, Gefle Dagblad.

Motivering: Det saknas möjligheter att utreda brottet. Inga uppgifter från nätleverantören har sparats

CaseClosed

Trots att jag själv kunde spåra hoten till en specifik person på social media så kunde man alltså inte hitta möjligheter att reda upp det här. Det var öppet mål, tomt i kassen och ytterdörren va redan insparkad.

Men jag är inte förvånad alls. Så fort det rör sig om brott som begåtts på internet eller via social media så saknas det en enorm kompetens bland poliser att ens begripa hur man skall gå tillväga. Även om man satsar resurser på den här typen av utredningar så upplever då jag att man ligger hopplöst efter. Det var ju till och med på vippen att nätpedofilen som härjade bland Hoforsbarn och ungdomar slapp undan.

Just i det här fallet så har ju polisen verkligen strulat till allt. Först inleddes förundersökning i vårt län, sedan flyttades den till Jämtland för att återvända till Gästrikland igen. Att få tag i ansvariga poliser har varit enormt svårt, det har tagit veckor ibland månader att ens få någon form av besked om jag bör eller inte bör vara orolig. Det har tydligen också varit någon form av sekretess i ärendet som medfört att man inte kunnat tala med någon annan än de specifika utredarna.

Vid de få tillfällen som det varit kontakt så har man i princip bara meddelat att jag skulle ”iaktaga försiktighet”. Även om jag själv inte gått omkring och funderat över det där på heltid så har det ju varit lite jobbigt för anhöriga att ens tänka tanken. Det är ju också själva grundtanken med att utdela hot, att skrämma och oroa.

Nåväl det är klart att jag blir ganska bitter och känner en viss hopplösthet eller ens förtroende för myndigheterna idag. Det är uppenbart att man inte kan förlita sig på att de gör sitt arbete ens med underlaget i hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *