Kommunens Ekonomiska Planer?

Det blir uppenbart att kommunen blöder när man läser de senaste artiklarna i Arbetarbladet:

Hoforshus höjer hyran med 2,65 procent

650 000 kronor mindre till Hofors fritidsanläggningar

Man tvingas höja hyror och dra in på underhåll av badhuset bland annat för att matcha dyrare el och vatten samt tomma lägenheter. Börjar se ett mönster i hur man försöker stoppa detta blödande och där kommer ”De ensamkommande flyktingbarnen” in som en av åtgärderna. Statliga pengar skall balansera kommunens underskott. Har ju kommenterat detta vid några tidigare tillfällen, men nu stärks bara min uppfattning om att det inte är av humanitära skäl man valt att ”hjälpa” till.

Sedan går min konspiratoriska ådra igång. Jag noterade ju Alf Perssons bloginlägg gällande Kommunen och något slags avtal med Prix.

Centumförnyelsen är en ren och skär manipulatin från Prix . Skattemedel på 6 milj. tillsatts för att rädda Prix från undergång. Ingen av övriga affärsidkare är positiv till projektet”

Ingen av de övriga affärsidkarna? Med det avses ICA samt Hofors egen Spar-Arne. Arne verkar inte positiv och då kommer plötsligt kommunens Miljö och Hälsoskyddskontor på besök. Det finns ett par meningar här som jag finner intressanta:

Han känner sig mycket orättvist behandlad

Det är helt andra krav på Sparköp än på andra butiker i kommunen, jag tror ingen annan behöver utsättas för sådant här bemötande

Tidigare i år har Arne Evertsson ansökt om att få utöka sin chark- och kallskänksavdelning, men fått avslag med anledning av bristande hygien och ordning. Beslutet är överklagat till länsstyrelsen. ”Det var många månader sedan, men jag har inte fått något svar än”

Har man satsat 6 miljoner på Prix så kanske man vill säkra deras framtid genom att tvinga andra näringsidkare att slå igen? Är det egentligen så långsökt när man vill balansera kommunens katastrofala ekonomi med människohandel? Enkel matematik säger ju att om jag investerar i en potatisodlare så vill jag inte se den odlarens granne vara mer framgångsrik än den jag investerat i. Då har jag ju kastat bort mina pengar och måste rädda det som räddas kan. Jag ställer mig samma fråga som en av kommentarerna i artikeln:

prixBortser man från vilka åsikter människor i Hofors har om Arne så verkar det mycket märkligt att man satsar 6 miljoner på Prix men kontrollerar Spar-Arnes affärer mer nitiskt än andra. Det är uppenbart att man sköter sina ekonomiska förehavanden annorlunda i Hofors jämfört med andra kommuner. Eller blir det bara mer ”uppenbart” eftersom det är en liten kommun?One thought on “Kommunens Ekonomiska Planer?

 1. Jag trodde det bara kunde finnas en åsikt om en så vänlig man som Arne.
  Bottenrekorden i bemötande under mitt nu 50 plus-åriga liv håller just Prix och ICA Hofors. Fanns bara de butikerna skulle jag hellre åka till ICA Torsåker och handla, men vi har ju Arnes Sparköp.
  Iofs är inte bara bemötande viktigt men jag tycker att Sparköp är en ”kul” butik att botanisera i nån gång per vecka då de tar in en del udda saker och ofta har pangpriser på en del smått och gott.

  Så till grundämnet, jag är ju rätt ny här och har ingen insyn i kommunens ekonomi eller planeranden utom det lilla jag läst på sista tiden. Men har man tomma lägenheter så bör man använda sin fantasi om man har någon.
  Man kan hitta på sätt att locka hit nya bosättare genom att ge kraftig hyresrabatt under t.ex. ett år. Det kallas strategi.

  Hittade detta inlägg efter att ha sökt på ordet ”fritid”.
  Som gammal schackspelare tycker jag det är dö-trist att det inte finns en schack-klubb.
  Jag har iofs ett par dagar ledigt i veckan så jag borde agera i stället för att klaga.
  Men det är roligare och lättare att klaga.
  Det första jag gjorde som nyinflyttad var att kontakta en spelare som reser till annan ort för att speöa schack. Jag meddelade mitt intresse men inte har han hört av sig nu efter två år trots att han också är drivande i länets schackförbund.
  Dålig lokal-anda och inte ”god ton” heller.
  Hur tänker man?
  Det är en fråga man måste ställa sig i många sammanhang.

  Schack är fostrande och stimulerande för ungdomar, i lagom dos.
  Mycket bättre än att sitta och nät-döda i alla pangpangspel, innehåller inga som helst kreativa inslag utan är rent fördummande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *