Madeleine Bäck – Vattnet Drar

Gefle Dagblad Kultur publicerade en spännande recension i helgen. Författaren Madeleine Bäck har gett ut den första delen i en förväntad triologi med titeln ”Vattnet drar” och enligt recensionen en mycket spännande bok med en handling som berör Hofors i allra högsta grad.

Uråldriga väsen väcks i Gästriklands skogar. Allt börjar med ett inbrott i Ovansjö kyrka, där några ungdomar bryter sig in för att stjäla en Madonnafigur för att sälja vidare. En av dem, Viktor, får syn på en sten som drar till sig hans uppmärksamhet. När han nuddar vid stenen fyller en sällsam känsla kroppen. Ingenting blir sig likt efter det.

Samtidigt träffar Beatas kompis Celia en ny, mystisk kille. Hon blir som uppslukad av honom och magrar snabbt på bara några få dagar. När Beata smyger efter dem ut i skogen ser hon någonting fasansfullt.

Och för Arbetarbladets reporter bryts sommarstiltjen av ett mord. Han ser kopplingar till knark och kriminalitet i Hofors, med kommunalrådets son som spindeln i nätet.

Västra Gästrikland blir sig inte likt igen efter att Madeleine Bäcks fantasi har lagt sig som ett spindelnät över landskapet, gett det en ny mystisk dimension.” Vattnet_drar

I recensionens inledning så nämns det en form av turism som brukar följa i spåren av framgångsrika bokhistorier. Även om Bäcks historia nu anges som mindre smickrande för orten, så är en god historia alltid en god historia och kan säkreligen hjälpa till att sätta Hofors på kartan i någon form. Vilken återstår att se. Det blir givetvis till att införskaffa boken och se vad historien förtäljer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *