Jag Byter Hälsocentral, Igen

Gårdagens sammanträde i kommunfullmäktige innehöll inga uppseendeväckande frågor. Mest uppmärksammat blev den passionerade information som hälsocentralens chef Ingela Hammarberg genomförde och som möttes av applåder när den var över.  Det är alltid upplyftande när man ser en person som brinner för något och entusiastiskt delar med sig av sitt engagemang.

Att det varit problem är inget dom sticker under stol med, men man har arbetat hårt för att lyfta service och bemötande, och i synnerhet kompetens. Ett av problemen med just hälsocentralen var att 1115 personer från kommunen valt andra hälsocentraler, inklusive jag själv. Det innebär att man har drygt 3.2 miljoner mindre att använda i verksamheten, och som Ingela förklarade flera tjänster som kunde användas till att förbättra hälsocentralens verksamhet ytterligare.

Jag kände mig faktiskt lite skamsen när det uttrycktes så. Att jag bytte hälsocentral berodde i grunden på att jag inte var nöjd med vare sig bemötande eller vårdinsatser när jag under en längre period gick omkring med kronisk huvudvärk. Hyrläkare som ordinerade än det ena och än det andra och inget var rätt för att bota värken. Det kan göra vem som helst skitgrinig och jag tog beslutet att byta till Storviks hälsocentral vilken jag varit otroligt nöjd med. Fått träffa samma läkare som jag kunnat föra en dialog med utan missförstånd.

Men som sagt, 1115 personer medför mycket pengar som kan användas i vår egen kommun, och efter fullmäktiges sammanträde diskuterade jag detta med Vänsterpartiets Carina Halfvars som även arbetar på Hofors hälsocentral och hon kom med övertygande argument för att jag kanske skall testa att byta tillbaka igen.

Jag kan inte övertyga alla att göra samma sak, men verksamheten har enligt uppgifter förbättrats och jag är villig att ge det en chans, är vi fler som gör samma sak finns det medel att anställa mer personal och därmed borde kvalitén även höjas.

Byter gör man enkelt via 1177 Vårdguiden:

Vårdguiden

4 thoughts on “Jag Byter Hälsocentral, Igen

  1. Jojo, för sent ska …….vakna. En i min närmaste krets var där, i ett annat ärende och frågade då om det gick att ta en test om hon hade diabetes?” ” Har du remiss”? Kom svaret snabbt. ”Jag vill ju bara att ni tar ett prov,kan det behövas remiss för en sån test”? ”Ja, så är det”. Efter diverse ordväxling så ringde hon Storviks Hälsocentral. Välkommen sa personen som svarade. Jovisst var diagnosen , diabetes. Där miste Hofors Hälsocentral en kund.

  2. Nej det har inte jag heller haft, men jag skall ge det en chans igen för att se om de förbättrats vilket jag tror och hoppas efter gårdagens föredragning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *