När Du Får Oväntat Besök

Under påskhelgen har flera personer beskrivit via social media hur man fått ”oväntat besök” vid sina hem. I Torsåker har det bland annat synts en utländskregistrerat vitt större fordon som dykt upp och frågat efter diesel, och sedan upptäckten att man stulit av parkerade fordon och i drivmedelsdunkar.

Natten mot måndagen, annandagpåsk, upptäckte husägare på Faluvägen att okända människor smög omkring med en kofot i handen utanför huset. De skrämdes dock bort av att ljusen tändes i huset.

Tydligen går vi inte bara in i vårvädret utan även in i den period där det blir en märklig trafik runt människors privata boenden. Det kan alltså vara en god idé att se över hur man har det med lås på dörrar till hus och fristående förvaringsutrymmen. En utomhusbelysning som aktiveras av rörelse kan vara en billig försäkring för att motverka det oönskade besöket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *