Godsaker För En God Sak

Med våren och solskenet så dyker det upp ett annat fenomen. Klassresorna. Som bekant har det varit en hel del diskussioner kring hur upplägget har varit i olika former. En del skolklasser samlar regelbundet in en liten slant i en gemensam kassa som man sen under vårkanten gör en utflykt eller en resa för. Men just den typen av insamling har kritiserats hårt. Som bekant har inte alla familjer möjligheten att ens spara undan även den minsta summan. Det sätter ju en enorm press både på föräldrarna och barnen. Att inte kunna delta på samma villkor.

De senaste åren har jag dock noterat att allt fler skolklasser även här i vår egen kommun har börjat använda Kakservice. En lärare som jag pratade med menade att detta var betydligt bättre än insamlingar i en gemensam kassa. Här kan eleverna samtidigt lära sig ett och annat, hur försäljning fungerar. Eleverna får listor som man går runt till sin familj, bekanta eller grannar och vänner till familjen, tar upp beställningar och senare får leverera mot betalning. Man behöver inte ligga ute med några pengar och förtjänsten är vad jag kan se enligt sidan mycket god.

Nu kanske en del kan ha åsikter om att produkterna innehåller en hel del socker eller annat som inte är så nyttigt för hälsan, men även det har företaget tänkt på och redogör noggrannt på både produkterna och via sin hemsida.

Knackar det på din dörr och det står en nervös och ivrig liten försäljare som vill sälja godis eller kakor så gör slag i saken och stötta klassprojektet. Det gör en större nytta än vad man kan tro och alla barnen får en möjlighet att delta i till exempel en skolresa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *