Sveriges Äldsta Aktiva Hockeyspelare Fyller 60 År

Det är ett stycke levande idrottshistoria. Ellert Vickström fyller 60 år idag, och ishockeyspelaren är fortfarande aktiv i seriespel. Där kan HHCs Mathias Strand slänga sig i väggen.

Ellert Vickström

Då kan man ju fråga sig varför detta skulle vara intressant för läsare av Hoforsbloggen. Jo förutom att Ellert håller igång en förening som har en stor plats i mitt eget hjärta, HAIK Hockey,  så har han faktiskt ett förflutet även iförd Hoforsdressen. Dessutom är hans son Timmy Vickström väl känd för Hoforspubliken där han visat upp sig som livsfarlig poängplockare fast i Falun färger.

Ellert uppmärksammades även när han fyllde 57 år i Sportmagasinet Dalarna, där framgår det tydligt att det är passionen för idrotten som är primärt och Ellert har haft förmånen att se både toppar och dalar under sin karriär.

Under årens lopp har han spelat för massor av klubbar. Förutom Godtemplarna har det blivit bland annat Falu HC, Kniva, Korsnäs IF (som hade hockey på programmet tidigare), Sundborn, Vika/Sundborn och Hofors.

– Jag har upplevt så mycket genom åren. Höjdpunkterna har varit kval till högre divisioner.

De senaste sex säsongerna har han spelat för kvarterslaget HAIK i Hälsinggården. Med nummer 52 är han en viktig kugge i det annars så unga laget.

– Jag kunde ju vara farsa till varenda en i laget, säger han och skrattar.

Den här säsongen har laget haft kämpigt. Man ligger i botten av tabellen.

–Men det är inte så lätt alla gånger. Vi har svårt att få ihop fullt lag och vi tränar sent på kvällarna. Ibland slutar vi inte förrän efter elva.

En rolig grej under den här säsongen är att man spelade två bortamatcher mot Malung – samma dag. Ellert berättar:

– Först spelade vi en match. Sen vilade vi i två timmar och så spelade vi en till. Vi behövde bara åka till Malung en gång på det viset. Vi åkte på storstryk i båda matcherna,  säger han.

Det är bara att lyfta på hatten för Herr Vickström och ge honom de varmaste gratulationerna och förhoppningsvis får vi se honom i vår nyrenoverade ishall i Hofors under försäsongen då man burkligt brukar möta HHC B i en träningsmatch.

One thought on “Sveriges Äldsta Aktiva Hockeyspelare Fyller 60 År

  1. Kanske han kan bli den förste folkpensionären som fortfarande spelar hockey i seriespel? Kör hårt Ellert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *