Hofors Synlighet På Nätet

Då och då gör jag ett svep över nätet för att se vad som skrivs om Hofors. Det ger en uppfattning om om hur omvärlden ser på vår kommun, vad som är tilldragande eller inte. Det finns en ganska tydlig bild att det fortfarande finns många nidbilder med nedvärderande syn, främst av människor som faktiskt inte har en koppling till orten, men även många unga som ger sken av en längtan bort på olika sociala medier. Kanske någon form av rastlöshet och behov av att ge sig iväg och utforska omvärlden.

Sökresultaten varierar, men det finns många ”vittnesmål” som stärker bilden av Hofors som besöksort och som lyfter fram positiva sidor. För några veckor sedan så publicerades kanske ett av de bästa inläggen som jag läst av en besökande, Steve som tittade runt på de historiska miljöerna.

Föreningen Fyrhuset berättar att man besökt Hofors för andra året i rad, och lyfter fram Hofors X-Park och boendet på JS Sportboende. Här har vi alltså en fin anläggning som lockar till sig entusiaster utifrån med fokus på idrottsturism. Vi vet sedan tidigare att till exempel hockeycamperna är välbesökta och att våra unika möjligheter till idrott och naturupplevelser redan idag har en strid ström som bidrar till besöksnäringen.

Förra året passerade Club Corvette Sweden vår kommun och återger besöket i ett inlägg:

9 st Corvette bilar samlades i Storvik innan avfärden mot Hofors där vi besökte Hofors hembygdsförening för att bli guidad på deras museum.
Efter besöket i Hofors åker vi vidare mot Långnäs som ligger mellan Hofors och Torsåker, där svängde vi av på en smal och gropig asfaltsväg som leder till Vingesbacke gruvan som var den sista av områdets gruvor i drift som försåg Hoforsbruk med malm in på 1980 talet. Men det var inte det som var målet, målet är en gruva strax före, vid Storberget som kallas Stollgången och användes fram till 1880 talet. Vi guidades runt i berget i ca en timme, fyra plusgrader var det i berget, vissa frös innan vi gick in i gruvan.
När turen var slut så talade guiden om att de som ville kunde gå med henne ut ur berget en kortare väg, men att vi unga å pigga kunde ta trappen drygt två hundra trappsteg upp till bergets topp. När vi nådde toppen så skulle vi ta stigen ner. Så vi begav oss iväg på den stig som gick neråt, efter en kilometer började vi tvivla på vägvalet och tog fram smartphonen för att finna råd. Det visade sig att vi gått ner på fel sida berget, vi bestämde oss för att återvända till toppen för andra gången samma dag. När vi åter igen efter en lång strapatsfylld bestigning står på Storbergets topp skall vi ta nya livsavgörande beslut, ska vi gå till höger eller vänster, förra gången valde vi höger för det lutade utför. Skulle vi nu välja vänster trots att det var uppförsbacke. Den hårt pressade gruppen valde den extremt ansträngande vägen till vänster, att gå uppför i 50 meter och sedan utför i trehundra meter för att sedan komma till baslägret, där våra Corvetter stod parkerade.
Vi fortsatte vår färd till Gammelstilla där vi åt en jättegod köttfärslimpa med svampsås.”

Något annat som också placerar Hofors på nätkartan och som jag inte hade en susning om, återfanns på webbtidningen av Hela Hälsingland.

Hon växte upp i Hofors, var en av Atleterna på TV och har en känd lillebror med autism, Johan som älskar Brynäs. Nyligen satt hon i Malous morgonsoffa och nu är hon ute på sin egen personliga turné.

På tisdag kommer Linnea Elfström till Folkets hus i Gävle för att hålla sin föreläsning ”Ur askan”. Den handlar om hur det kan vara för ett skilsmässobarn att komma i kläm mellan sina föräldrar. Men också om hur barndomen har påverkat henne senare i livet.– Det är barnen som har rätt till sina föräldrar, inte tvärt om, säger Linnea.”

We Rise! – Hemsida

We Rise! – Facebook

We Rise

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *