Hofors Missade Att Söka Pengar För Sommaraktiviteter

Arbetarbladet rapporterade att merparten av Gästriklands kommuner kunde ta sig en liten dusch i ett miljonregn:

Sommarbio, låtskrivarkurs och parklek. Det är några sommarlovsaktiviteter som Sandvikens kommun kommer anordna efter att ha fått ett bidrag från regeringen. Syftet är att möjliggöra möten över sociala gränser och att alla ska kunna delta.

Sandvikens kommun får drygt en och en halv miljon kronor för att ordna gratis sommaraktiviteter för barn och unga. Pengarna är en del av 200 miljoner kronor fördelade till kommuner av myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, på uppdrag av regeringen.

Tyvärr återfanns vare sig Hofors eller Älvkarleby på listan av kommuner som tilldelats pengar:

Så mycket får de andra kommunerna

Gävle: 2 829 822 kronor

Tierp: 572 571 kronor

Ockelbo: 177 552 kronor

Sandviken: 1 061 183 kronor

Älvkarleby: Inget

Hofors: Inget

Detta gjorde att min nyfikenhet drev mig till att mejla vårt kommunalråd Marie-Louise Dangardt och fråga hur detta kunde komma sig. Min misstanke var att det på något sätt fallit mellan stolarna och inte av något specifikt skäl att vi inte skulle vara kvalificerade att ansöka om pengarna:

På mucf.se, myndighetens hemsida, står det att bidraget syftar till att möjliggöra möten över sociala gränser. Aktiviteter som ordnas ska vara kostnadsfria för barn mellan 6 och femton år, ge stimulans och utveckling och stimulera både flickors och pojkars deltagande.”

Ett snabbt svar gör gällande att man inte haft information om att bidraget funnits att ansöka om, men att man i framtiden skall bevaka möjligheten att förstärka kassan för barn och ungdomars sommaraktiviteter. Så redan nästa år kan vi förhoppningsvis få mer pengar att göra sommaren behaglig för våra småttingar, knattar och tonåringar.

4 thoughts on “Hofors Missade Att Söka Pengar För Sommaraktiviteter

  1. Såg det jag med så jag påpekade det för kommunalrådet. Hoppas dom är kvicka och ansöker nu så att vi kanske kan få lite glada barn och ungdomar i kommunen i sommar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *