Slagsmål På Edskevägen

Jag var med om en ganska märklig händelse under gårdagen. Strax efter klockan 12 kom jag knallandes på Edskevägen, strax bortom Björkhagsskolan när jag plötsligt ser vad som ser ut som en fullvuxen man sittandes på en 10-12 åring och greppa sina händer runt hans hals på asfalten. Jag blev lindrigt sagt ganska förvånad och överraskad men knallade fram och bad dem sluta upp med det de sysslade med. Ett äldre par hamnade mitt i det hela också, men några bara passerade och låtsades som det regnade.

Problemet var att kombatanterna inte alls lyssnade på vare sig min eller det äldre parets uppmaning om att genast sluta upp. De fortsatte sparka och slå på varandra utan hänsyn till att andra stod i vägen. Inte ens hot om att tillkalla polis hade någon effekt. En hel del bilister stannade till,en kvinnlig bekant parkerade också sin bil för att försöka avstyra situationen, men då gav de äntligen upp, mycket för att det börjat flockats en hel del människor runt.

Man ska inte dra några förhastade slutsatser om situationen, men några andra barn/ungdomar verkade livrädda för dom här två och tydligen gick dom på samma skola vilket verkade vara Petreskolan. Eftersom det heller inte skedde på skolområdet så kan inte den belastas för det här uppförandet. Mest förvånad var jag över att ingen lyssnade på det äldre paret som stannade till, de fick skyndsamt gå vidare kanske mycket av rädsla att de också skulle råka ut för sparkar och slag.

Bara en kort stund efter hördes sirener över området, jag tänkte att ”Oj nu var dom snabba”, trots att handlare/invånare klagat över polisens synlighet på orten. Det visade sig dock senare att det var ytterligare en incidient som inträffat och återges i Arbetarbladet.

One thought on “Slagsmål På Edskevägen

  1. Det verkar som att det är någon slags ny ungdomskultur på gång. I förrgår var det ett stort slagsmål vid Edskevall med c:a 40 ungdomar iblandade som började tillställningen med att supa sig fulla för att sedan börja slåss med varandra så det stod härliga till. Ingen har kunnat finna någon orsak till att händelsen ägde rum men det märkliga är att samma sak inträffade på några andra ställen i Sverige bl.a. i Borås där hela slagsmålet tycktes vara arrangerat av några personer som stod och filmade hela föreställningen för att sedan lägga ut filmerna på sociala medier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *