Skolavslutning I Hofors

Idag tar många unga Hoforsbor studenten. För många ett avslut på en lång tids skolgång. Några kommer att redan till hösten studera vidare, flytta ut i omvärlden och skaffa sig kunskaper och erfarenheter, andra kommer att börja arbeta redan på måndag, desto fler ställs inför faktumet att det är oerhört svårt att hitta ett arbete och att starta sitt vuxna liv utan en bostad och frigörelse från föräldrar. Men det är bara att kavla upp skjortärmarna, ta livets hårda smällar en efter annan och ständigt röra sig framåt så kommer det att ordna sig.

Många av kommunens barn och ungdomar har dock några eller många år kvar i skolan innan man når studentens glada dagar, men redan nu kan besluten du fattar komma att påverka resten av ditt liv. På tisdag stänger grundskolan igen och många har nog tänkt att fira sina nio år med alkoholhaltiga drycker. Tänk efter före. Det händer knasiga och farliga saker på fyllan, det är lite som rysk roulette. Ibland klarar man sig, ibland gör man det inte, och man kan aldrig vara säker på att den man möter har trevliga tankar i sinnet.

Tids nog kan ni dricka både sprit och dansa på borden eller rulla runt i gröngräset i vita kläder. Men gör det inte den här gången. Entré Ungdom har satt ihop ett program med trevligheter bara för att visa att det finns andra alternativ i livet.

Skolavslutning

Gå dit istället och få en fantastisk start på sommarlovet som ni alla är förtjänta av om jag skall tolka den uppryckning som mätningarna för Hofors skola visar upp.

För oroliga föräldrar så vill jag meddela att med brist på fältassistenter i kommunen, kan man delta i en föräldravandring under tisdagen med start 17.00 och samling i Folkets Hus. Från Hoforspartiet har Marie Modén tidigare vädjat till de andra partierna att delta denna kväll/natt:

Hoforspartiet

Förr om åren fanns föräldravandring, ”vuxna på bruket” och vuxna förebilder i Hofors på kvällar och helger i samband med storhelger och skolavslutning.

Vi ser idag att det saknas. Hoforspartiet utmanar här med de andra partierna i Hofors kommun att i samband med skolavslutningen 14/6 finnas tillgängliga och vandra. Träff kl 17.00 på Folkets hus.

Hoforspartiet finns ute – det gör väl ni med?

//Marie Modén, Ledamot Socialnämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *