Sportnyheter Från Omvärlden & Hofors

Som bekant har de Olympiska Spelen kört igång i Rio och så här långt har Sverige faktiskt lyckats med bedriften att plocka hem ett guld genom en makalös bedrift i simbassängen med ett världsrekord. För Hoforsborna så är det dock helt andra saker som smäller högre, Frida Andersen tillsammans med hästen Herta är på allas tungor, och det hålls tummar och korsas fingrar för att det skall gå hela vägen för paret. Aftonbladet skriver:

OS-debutanten Frida Andersén, 26, skrällde i fälttävlans terrängritten. Som enda svensk var hon felfri på alla hinder och ligger tolva.

– Det är inte ofta man ser en ryttare som hon, säger Jan Jönsson, bronsmedaljör i München 1972.

– Herta stod emot i början och jag tänkte att jäklar, det här kommer att bli en tuff resa. Sedan när jag borta vid hinder sex släppte det och det kändes som vanligt igen och Herta var helt fantastisk, säger Frida Andersén.

Hästen Herta är född hemma på föräldragården i Hofors. Häst och ryttare känner varandra utan och innan. Och Frida Andersén fortsätter att hylla sin häst.

– Backarna sög väldigt mycket. Herta var så trött här på slutet men ställde upp för mig. Jag säger hoppa här så hoppar hon, även om det blir ett galoppsprång för mycket.


På hemmaplan har även Hofors Hockey Camp kört igång och det råder febril aktivitet runt ishallen. Modo Hockey har också anlänt och spelartruppen kommer under sin vistelse, förutom ispass även testa på Hofors golfbana. För alla som fortfarande har semesterdagar kvar så finns det möjlighet att se Modo träna på onsdag förmiddag klockan 10.00. Vill man dessutom se en match kan man bege sig till Hedemora på torsdag där Modo möter ryska Salavat Yulaev i en träningsmatch klockan 19.00. Hade förvisso varit trevligare om den spelats här hemma i Hofors.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *