Rånförsök Mot Coop

Arbetarbladet:

Under måndagen utsattes Coop Extra i Hofors för ett rånförsök när en man på 18 år klev in i butiken och försökte råna den.

Han tog tag i en kvinna som jobbade där och sa att han ville ha pengar, vilket han försökte tvinga till sig genom att ta tag i hennes arm och slita och dra i den. Han hotade även kvinnan, och sa att om hon inte gjorde som han säger skulle han söka upp henne.”

Gefle Dagblad:

Rånförsöket misslyckades och mannen sprang från platsen. Cirka 25 minuter senare kunde polisen gripa honom utan dramatik på Göklundsvägen några 100 meter därifrån.

Han anhölls senare av åklagare och är misstänkt för försök till rån och olaga hot.”

– Vi känner till honom sedan tidigare och vet att han kan vara aggressiv.”

Enligt uppgifter inskickade till Hoforsbloggen är det ett flertal personer som under en lång tid försökt påkalla polismyndighetens uppmärksamhet kring individen då han försökt ta sig in i bostäder kring området Göklund och Ängkärrsgatan samt fysiskt gett sig på gångtrafikanter på olika platser i Hofors. Polisen har förvisso dykt på några av gångerna men tydligen inte ansett att han utgjort tillräckligt stor fara för allmänheten för att låsas in någon längre tid.

Uppgiftslämnaren uppger att den själv blivit utsatt för den agressiva mannen, och fasat för att möta honom igen på våra gator. Det väcker ju återigen frågan om hur det blev med polisens stora omorganisation, polisens närvaro i kommunen och det medborgarlöfte som undertecknades för mindre än ett år sedan.

Det kanske även är dags att se över vad som hände med arbetet i kommunens brottsförebyggande råd…

2 thoughts on “Rånförsök Mot Coop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *