Konferens I Älvkarleby

Jag var lite osäker på om jag faktiskt haft någon anledning att besöka Älvkarleby tidigare. Kunde inte minnas att jag varit där, men när jag gick och tittade mig omkring i omgivningarna runt konferenshotellet så slog det mig att det hade jag visst. Vintern 90/91. Förvisso en liten bit bort vid Marma, och det var kanske inte en årstid jag minns med förtjusning. Men nåväl, varit i trakten hade jag.

Mitt första och mest bestående intryck var hur fantastiskt naturskönt den deras kommun ligger inbäddad.

Vackert

Att just Älvkarleby är kända för sitt fiske visste jag också, men under ett par vacklande timmar så övervägde jag att starta Älvkarlebybloggen och kanske Älvkarlebypartiet och helt enkelt lämna mina rötter i Hofors. Anledningen var besöket vid den berömda laxtrappan.

En till glad lax

Glad lax

En glad lax är en glad lax och det smittar onekligen med glädje för stunden. När jag tänkte på hemma så vann naturligtvis kärleken till Hofors. Dagarna har varit fantastiskt kreativa och jag får återkomma lite till vad som egentligen skett där med ett 30-tal politiker, tjänstemän och fackliga representanter. Det kan givetvis se lite illa ut att man spenderat skattepengar på konferens utomsocknes, men den resa som påbörjats där kommer förhoppningsvis bli något sjuhelvetes viktigt och bra för vår egen kommun. Dom må ha lax och trevliga gamla byggnader, men det är inte Hofors.

Älvkarleby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *