Vandalism Eller Konstuttryck Vid Petréskolan?

Det har varit många trender genom åren, i synnerhet via de sociala medierna där man ibland skall ligga still som en planka, hälla en hink med is över huvudet eller göra en jädrans massa situps för att hedra och uppmärksamma till exempel amerikanska krigsveteraner. Vad som nu sker i Hofors har antagligen ingen koppling alls till något hedervärt ändamål, men sker gör det och orsaken vore ju ganska intressant att veta. Igår visade ett inlägg här på bloggen att man staplat utomhusmöbler och idrottsutrustning på hög vid Lillåskolan. Imorse möttes elever och skolpersonal av det här på Petreskolan.

petreskolan1

Kan uppfattas som en rolig sak eller ett bus om det inte vore för att saker faktiskt också förstörts.

petreskolan2

Jag var själv en riktig satunge som barn och har nog gjort betydligt mer bus än de flesta. Men kanske är det min stigande ålder som har medfört att jag blivit en riktig gringubbe, kanske insikten som lokalpolitiker att saker kostar pengar om de går sönder. Men jag tycker faktiskt att det här är lite onödigt med kommunens ansträngda ekonomi. Samtidigt kan jag fundera lite över om lärarna inte ger eleverna tillräckligt med hemläxor, uppsatser eftersom en del har för mycket fritid så de hinner med sådant här. Vänder man på det så kanske det är en önskan om en kreativare och friare skola med skapande. Vem vet. Någon slags förklaring skulle då jag vilja ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *