29 Augusti 1930

Då och då händer det att man surfar in på Fotohistoriska för att kika på gamla bilder från trakten. Trots att jag sett bilderna hundratals gånger så är det alltid något man förundras eller häpnar över. Som den här bilden till exempel.

skallberget

Tagen av William Eriksson den 29 augusti 1930. 86 år sedan alltså.

Då var det enligt bildtexten ett nybyggt brandtorn på Skållberget. Idag finns bara ett par tecken på att det funnits en byggnation på platsen. Vore det inte fantastiskt om man kunde uppföra en utkiksplats där igen? Läget bredvid E16 skulle locka till spontanbesök av förbipasserande, och garanterat bli en plats dit Hoforsborna själva skulle vallfärda på sina lediga stunder för att titta på Hofors från ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *