Konsulter Skapar Rabalder I Paradiset

Denna morgon möts vi inte av några muntra rubriker i Gefle Dagblad inte. Högst upp på listan över lästa artiklar står det ”Miljonrullning i värdegrundsprojekt i Hofors kommun – trollkarl och konsult fakturerade 400 000

Ekonomiskt krisande Hofors kommun har sedan början av 2014 lagt 1,2 miljoner kronor på ett ”värdegrundsprojekt”.
En av de tyngsta kostnadsposterna utgörs av fakturor på 400 000 kronor från trollkarlen och managementkonsulten Peter Rosengren.
– Han har gett ett stort mervärde i att få en att tänka med ryggraden på ett väldigt klokt sätt, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.”

Tänka med ryggraden?? Det uttalandet ger ju inga politiker mer trovärdighet eftersom frågan som ställs efter är hur man gjorde innan. Nåväl var det där landar får vi se. Själv börjar jag tänka Konsulter+Strömstedt+Hofors=Hmm var det inte något med konsulter?

Jovisst, året var 2013 och tidigt på våren när det var stort rabalder med samtliga poster inblandade.

humor

Då skrattade jag det gör jag inte nu. Plötsligt börjar jag tänka att ”Tänk om det verkligen är så här?

I sitt pressmeddelande anklagar Ulf Strömstedt lokalradion för att medvetet sprida en negativ bild av Hofors. Han skriver att de i stället borde hjälpa till att upptäcka det positiva med kommunen.

Kanalchefen Leif Eriksson förklarar dock att det inte att radions uppgift.

– Däremot är en av våra uppgifter att granska makten och det gör vi både på traditionellt vis och genom humor.

Han funderar också på hur det står till med Hofors kommunlednings förmåga att uppfatta ironi.

– Förra gången var det kommunalrådet som ringde och var sur. De här reaktionerna har vi bara fått från Hofors, ingen annan kommun har blivit upprörd av Niklas Folkegårds skärpta krönikor.

Om detta kommer blåsa över lika kvickt får vi se. Men Moderaterna i kommunen gick ut med ett ganska skarpt budskap denna morgon:

moderaterna

3 thoughts on “Konsulter Skapar Rabalder I Paradiset

  1. Jag erkänner villigt att jag höjde rejält på ögonbrynen när jag hörde om detta. Skulle inte reagerat om det var personal på golvet som arbetar med värdegrunden som fått åka dit men sån tur har de ju inte.

  2. Det gjorde nog många av oss som till och med är med i värdegrundsarbetet. Vid frågor om hur mycket det egentligen kostar så har svaret varit något helt annat än det här.

  3. kan inte människor ens tänka själv längre??? måste man ha konsulter till det???
    sanslöst!!!!
    hur kan ens kommunledningen se människor i ögonen efter detta?
    skäms!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *