Höstkalaset – Hofors för världens barn

Lördag den 1 oktober arrangeras Höstkalaset i Hofors centrum. Höstkalaset är en familjefest för gammal som ung och under dagen presenteras den nya Hoforsbakelsen framtagen av Fredrik Nylén, barnen bjuds på bio, Företagarna arrangera en femkamp och Entré Ungdom håller i en auktion. Allting som görs under dagen har en röd tråd och det är ”till förmån för Världens barn”.

Höstkalaset är en folkfest till förmån för väldens barn och privatpersoner, föreningar, företag och verksamheter samlas och gör det här tillsammans.

En insamling kommer att ske under hela dagen och här finns möjligheten att ge en gåva som verkligen gör skillnad för alla de barn som berörs av de projekt som stöds av Världens Barn, säger Tobbe Johansson, ordförande för Marknadsgruppen som står som arrangörer för Höstkalaset.

varldens-barn

Under dagen kommer det hända saker i Hofors centrum, salut med svartkrutskanon, en auktion där det bl.a. finns möjlighet att ropa in en elcykel och en litografi av Per Åhlin, utdelning av kultur- och fritidsstipendium, godisregn, gratis bio, musik- och showunderhållning, tävlingar, uppvisning, arkadspel och mycket mer.

På kvällen håller Östen med Resten krogshow och Thomas DiLeva uppträder på Folkets Hus.

Hoforsbakelsen har tagits fram med hjälp av Fredrik Nylén, även känd som Fika-Fredrik. Uppdraget till Fredrik bestod i att ta fram tre olika alternativ och en jury bestående av människor från olika delar av kommunen.

Hoforsbakelsen är inspirerad av våra vackra och bärfyllda skogar. En riktig budapestbotten med hasselnötter, fylld med blåbärsgrädde. Enkelt och gott! En bakelse som man även kan göra hemma och som passar perfekt som en kalastårta, säger Fredrik Nylén om bakelsen. Hoforsbakelsen kommer att finnas till försäljning på Hanssons konditori från kl.11:00 men SKF kommer även att under dagen bjuda på 500 bakelser i centrum för att fira ett över 100-årigt samarbete med Hofors

3 thoughts on “Höstkalaset – Hofors för världens barn

  1. å inte bara höstkalaset utan även moppecrusingen pys olas vildmarkstur. kl 10:00 samlas vi och åker från volvo uppe vid OKQ8.
    vi åker ca 5 mil . rast i stjärnsund där klämmer vi en korv eller två. bara att ta med moppen ny som veteran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *