Händer I Helgen

Äntligen helg igen!” är det nog många i vår kommun som tänker idag. Ett par dagar varje vecka där man kan ägna sig åt annat än vardagslunken (undantaget om man arbetar skift eller i annan funktion som kräver närvaro under just helger). Själv började jag fundera över vilka aktiviteter jag ska ägna mig åt denna helg. Något lugnare och mer avkopplande än förra helgen då jag för första gången fick uppleva en något smalare subkultur än vanligtvis. Intryck är viktigt och man bör ta chansen att se så mycket av världen och uppleva allt man kan innan liemannen dyker upp och hämtar en.

Jag började att titta på kommunens egen evenemangskalender, det går några filmer på Folkets Hus, men inget som fångar mitt intresse. det är först i mitten av december det kommer att bli högaktuellt att gå på bio när nya Star Wars-filmen ”Rouge One” dyker upp på duken.

Det pågår ett par utställningar om man verkligen vill ha en lugn aktivitet under helgen, Galleriboken på biblioteket ställer ut Petra Fängström från och med idag fram till den 21 oktober. På Östra Parkgatan 2 och Galleri BGB finns en utställning med Iris Santen.

Musikaliskt kan man på lördag bege sig till Berg och Dan Andersson-aftonen som arrangeras av Kvarnens Vänner.

Idrottsligt så ryktas det om träningsmtach i ishallen mellan Hofors HCs A-lag och Alfta, där matchen startar 19.00. Lördagen bjuder på seriepremiär för Hofors HC U12 som möter Sandviken 14.00. Seriepremiär även på söndag för HHC U13 mot Ockelbo.

Vill man nu inte göra någonting av det som annonserats ut så finns det alltid tid att bara koppla av med en bok, några filmer eller varför inte en längre promenad runt om i kommunen som verkligen har fått höstkaraktär med färggranna löv, inte att underskatta gäddfiske heller där hösten är lite av högtiden för att fånga sig ett fint större exemplar.

Föreningar och privatpersoner som genomför arrangemang är välkomna att skicka in ett mejl där ni beskriver vad ni arrangerar, tid och plats och eventuell kostnad.

Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *