Söndagsfunderingar

Äntligen söndag! Ja det kan man tycka olika om, men det är en dag man kan göra lite som man vill och jag tänkte tipsa om två bra artiklar med Hoforsanknytning som seglat upp i lokal media under helgen:

Gefle Dagblad – Linus har gått ner 45 kilo, vill inspirera andra genom att berätta om sin träningsresa

Arbetarbladet – Gävlepolisen Amanda Lings skönsång i bilen får alla att tycka att hon ska byta karriär: ”Jag är i chock”

Själv har jag spenderat helgen med böcker och TV-serier, förutom en längre promenad med ”arkeologiska förtecken”. Det föll sig så att jag och en kamrat började titta efter spår av det gamla Hagaområdet, och djupt inne bland buskar och vildväxande fruktträd finns det fortfarande spår av människorna som bodde där.
hagagatan

Fotograf: Bruno Bäckström 

haga3

haga5

Det finns betydligt nyare spår också, hundskattemärket väcker en del frågor. Var det upphittat och fäst på trädet för att ägaren om möjligt skulle hitta det, eller har någon begravt sin lurviga vän i skuggan av trädet?

haga1

Gissar på tidigt 90tal när någon fick sin cykel stulen och aldrig återfunnen. Fint bevarade utan betydande rost.

haga2

Samma sak med den gamla ölkapsylen som kanske väcker ett och annat minnehos den äldre generationen.

haga4

Tyvärr är det inte en allt igenom trevlig upplevelse i området. Närmast lastbilsparkeringen vittnar både odör och papper om att just det partiet tjänar som toalett för nödiga. Något som kanske avhjälps i framtiden om området utvecklas och dygnetrunt öppna toaletter kommer på plats. Nästa vår skall utredningen om Projekt Haga vara klar och då får vi veta om Hagaparken förändras ytterligare en gång. Tills dess kan jag rekommendera ett strövtåg där ni säkerligen hittar fler fotspår av äldre tider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *