Hofors Kommun Interagerar Med Sina Invånare På Social Media Efter Motion Av Hoforspartiet

Sedan den 22 september har Hofors kommun på allvar inlett sin närvaro på sociala medier. Facebooksidan väcktes till liv och informationen började så sakta rinna ut på nätet. Vi var mycket sena i jämförelse med andra kommuner som förstått verktygens styrka, men bättre sent än aldrig. Mest glädjande är det naturligtvis för oss som formulerade motionen som antogs och satte saker i rullning.

motion

Det finns naturligtvis mycket att lära innan vi på allvar har samma kapacitet som till exempel Sandvikens kommun, men varje resa börjar som bekant med ett första steg.

Arbetarbladet – Sandvikens webb får toppresultat

Hofors kommuns Facebooksida har tidigare fått ett par kommentarer, några ”Gilla-markeringar” och ett antal delningar av sina meddelanden. Men jag tror det är lite av ett historiskt ögonblick denna morgon, när kommunen får sitt första riktiga interagerande med en invånare som för fram en åsikt och en fråga:

marta-berglund

Det blir spännande att se en rad olika faktorer, hur lång tid det tar innan en invånare får en fråga besvarad, på vilket sätt man gör det och om dialogen leder till något.

Givetvis skall ju alla följa Hofors kommun på Facebook så att verktyget verkligen blir som tänkt, så alla med ett Facebookkonto, gå in och tryck på Gilla Sidan, den berör oss alla.

3 thoughts on “Hofors Kommun Interagerar Med Sina Invånare På Social Media Efter Motion Av Hoforspartiet

  1. Kära Märta Berglund tror du att det är mindre insatser från medlemmarna i Ridklubben än det är i slalombacken. När det gäller pengar från Kommunen till Ridklubben så har det varit små medel i många år, men de tre senaste åren har medlemmarna sett ljusare på tillvaron.
    Det finns även vissa ljuspunkter genom åren även från kommunen till Främjandet.
    Förhoppningen är att båda verksamheterna skall leva vidare .

  2. Ordet interagerar förekommer i vissa inlägg på denna sida, vad betyder det på förstående svenska ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *