Science Center I Hofors?

Entré Hofors har publicerat en kortare notis om ett spännande projekt med utvecklingspotential.

Triple Steelix 2.0 har lyckats att hjälpa igång, med hjälp av och stöd från Framtidsmuseet, en förstudie för att undersöka möjligheterna att öppna ett Regionalt Science Center i Hofors.
Syftet med ett Regionalt Science Center skulle vara att skapa en inspirations- och innovationsmiljö för hållbar utveckling av framtidens metalliska material.”

Jag deltog personligen på en heldag förra veckan där förmiddagen ägnades åt integration och eftermiddagen avhandlade vad som sker bakom kulisserna när det gäller Hofors kommuns framtid, och det är många spännande saker förutom Framtid Haga, där bland annat ett förstudie gällande ett växthusprojekt undersöks just nu.

Ytterligare en förstudie pågår nu alltså där Hofors kan bli aktuell plats för regionalt science center enligt en utförligare artikel på Tripple Steelix hemsida:

Triple Steelix 2.0 har lyckats att hjälpa igång, med hjälp av och stöd från Framtidsmuseet, en förstudie för att undersöka möjligheterna att öppna ett Regionalt Science Center i Hofors. Syftet med ett Regionalt Science Center skulle vara att skapa en inspirations- och innovationsmiljö för hållbar utveckling av framtidens metalliska material.

//

Centret som är ämnat att vara en anläggning som på ett roligt och kreativt sätt kombinerar utbildning med praktiska experiment i en tids- och ändamålsenlig miljö skulle vara anpassat för: 1) Barn, ungdomar och familj 2) Fortbildning för pedagoger inom detta område 3) Anpassade utbildningar för företag 4) Forum och konferenser.

Utställningar och attraktioner tas fram i samverkan med Framtidsmuseet, Science Center Dalarna och med de stora regionala stålföretagen, underleverantörer samt skolorna i regionen, från grund- till högskola. Regionalt Science Center och Framtidsmuseet Science Center Dalarna ska samverka för att utgöra en länk mellan skola, högre utbildning och näringsliv.

Nu vet jag att många skakar på huvudet och tänker på ”Burger King-Gate”, projekt som aldrig blir av, tomma löften och nederlag. Men vi måste ju våga hoppas och tro att åtminstone något av alla krokar man kastar ut inbringar en fin fångst med tiden. Om man inte vågar chansa eller undersöka möjligheter så kommer det definitivt inte att ske någon utveckling i kommunen. En dag öppnas ”pärleporten” och vår tid kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *