Övernattningar I Gävleborg Ökade Mest Procentuellt

Enligt en preliminär rapport från Tillväxtverket, ökade Gävleborgs län mest i landet procentuellt när det kommer till komersiella övernattningar. 12,9 procent med Gotland på en andraplacering med 12 procent. Uppsala är den preliminära rapportens förlorare med en minskning på 9 procent. Mätningen innefattar hotell, stugbyar, vandrarhem, campingplatser och förmedlade privata stugor och lägenheter. Det innebär intäkter på ungefär 98,5 miljoner kronor enbart i boende för Gävleborg. Våra grannar Dalarna har under samma period en summa på drygt 225 miljoner kronor i intäkter enbart för uppmätta boenden. Stockholm kan i jämförelse redovisa 2,4 miljarder. Snittpriset för en övernattning i vårt län landar på knappt 220 kronor per natt mot Stockholms snittpris på 547 kronor per natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *