Ung Vänster & Nynazister – Sluta Vandalisera Hofors!

I början av den här månaden läste jag en artikel från Sandviken där kommunen anklagade Ung Vänster för skadegörelse i det nyrenoverade centrumet.

Klistermärken och större affischer, från Ung Vänster, har under hösten täckt allt från utemöbler till lyktstolpar i hela centrala Sandviken. Sandvikens kommun, som lagt stora pengar på att renovera centrum, anklagar nu Vänsterpartiet och deras ungdomsförbund för nedskräpning och skadegörelse.”

sandvikens-kommun

Vänsterpartiet i Sandviken tog tydligt avstånd mot vandalismen:

Vänsterpartiet tar avstånd från skadegörelsen och skriver, i sitt svar på kommunens öppna brev, att de beklagar nedskräpningen av centrum. De tillägger att de inte har något inflytande över Ung Vänster och att det är ungdomsförbundet som enhälligt hålls ansvariga för den otillåtna affischeringen i centrum.”

Under den tidiga morgonen när jag tog en promenad runt Hofors, så kunde jag konstatera att det förvisso är ”dekorerat” i själva centrum, men även i överflöd runt om i Hofors, där Ung Vänster sägs vara avsändaren enligt affischerna. Det är här bara ett axplock av

ung-vanster1 ung-vanster2 ung-vanster3

Och på samma sätt som vänsterns ordförande här i Hofors agerar mot nazistiska budskap i klisterform, så har andra individer rivit sönder eller spraymålat över många av affischerna från Ung Vänster. Det är ingen vidare vacker bild kan man lugnt konstatera. Nu kan man inte påstå att det skulle vara lokala förmågor som gjort det här, lika lite som att det skulle vara lokala nazister som sprider sina klisterlappar. Men båda läger: Kan ni ägna er åt att plocka ned samtliga av de politiska budskapen från lyckstolpar och elskåp? Två fel blir som bekant aldrig ett rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *