Gävle-Bocken Brann Redan Första Kvällen

Noterar via nyheterna på TV och i lokaltidningarna denna morgon att den berömda halmbocken i Gävle ”fattade eld” redan samma kväll som den officiellt invigts.

Bocken invigdes på söndagen med pompa och ståt – men bara några timmar senare hade den brunnit ner. Första larmet kom till SOS Alarm klockan 23:03, bara några minuter senare stod endast stommen kvar.

Säkerheten hade höjts i år för att bocken skulle få stå kvar – genom så kallad intelligent kamerabevakning registrerades rörelse i bilden och signal skulle skickad till en larmcentral om någon rörde sig i området.

Det hindrade dock inte en person från att bränna ner bocken bara timmar efter invigningen. På tv-bilder ses en man gå fram till bocken med en påse i händerna och strax därpå flammar bockens ben upp medan mannen springer från platsen.”

Kan medge att jag är lite kluven till fenomenet. Bocken har ju fått sin berömmelse just för att den antänds så ofta, det pågår till och med vadslagning om när och hur den kommer att gå upp i flammor. Skulle den väcka samma uppståndelse om den stod kvar orörd år efter år?

3 thoughts on “Gävle-Bocken Brann Redan Första Kvällen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *