Din Lokaltidning Väcker Gamla Minnen

I veckans upplaga av Din Lokaltidning, så återfinns en helsida med nyss nämnda kommunalråd. Under rubriken ”Det har varit jätteroligt, Kommunalrådet Dangardt lämnar efter 14 år” sammanfattar hon sin kommunala karriär inför steget mot högre höjder. En positiv syn på kommunens framtid och en fundering om hon ”fått ta mer skit” via internet för att hon är kvinna.

Under insändare och oppinion så återfinns det ett inlägg från Folkhemmet Hofors/Torsåkers Kent Olsson väl värt att lyfta fram:

kent-olsson

Ni som läser DLT ordentligt har kanske sett att det publicerats ett antal inlägg från just Kent Olsson på sistone. Denna gången en intressant iaktagelse gällande kollektivtrafiken på hjul mellan Falun och Gävle där Hofors som bekant är ett stopp på vägen. I dagsläget går det endast två avgångar åt vadera håll på vardagarna, och det är långt ifrån tillräckligt för många som vill kunna pendla mellan orterna längs sträckan.

Det talades en del inför en eventuell regionsbildning att vi skulle ha is i magen och se hur utvecklingen skulle bli. En del menade att det kunde innebära en förbättring av just dagliga bussturer. Nu ser det ut som att storregioner är ännu längre ifrån att bildas och Kent Olssons slutliga fråga är fullt befogad ”Vad lär man av detta?

I samma anda så vill jag nämna det arbete som pågått med att skapa en framtidsstrategi i kommunen. Arbetet i sin helhet kommer att presenteras med tiden, men ett uppenbart problem är just kommunikationer.

framtidsstrategi

Ett av problemen som nämnts är ju avståndet mellan centrum och järnvägsstation för spårbunden kollektivtrafik. Jag blev glatt överraskad när det dryftades funderingar att det vore bättre med en mer central station. Något som jag lyfte fram 2013 i ett spekulerande. Det ska dessutom tydligen ha funnits någon form av utredning gällande just en mer centralt placerad station, och jag hoppas att hitta på den för att se hur tankegångarna gick.

Jag är ganska övertygad om att tillgänglighet är den främsta nyckeln till att låsa upp framtidens problematik.

2 thoughts on “Din Lokaltidning Väcker Gamla Minnen

  1. Du kan väl flytta stationen till centrum om du vill men hur gör du med järnvägen blir den kvar i Robertsholm, eller? Sug på den du politiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *