Korv Orsakar Fortfarande Upprörda Känslor

Det sker dråpligheter utanför våra kommungränser också som kan vara intressant att belysa. En stor nyhet på sociala medier just nu handlar om kommunen Krokom, med drygt 15 tusen invånare. Aftonbladet och Sveriges Radio rapporterar om att de äldre snuvades på sin nyårssupé och istället serverades varm korv med bröd. Nu kan jag personligen tycka att varmkorv är mycket underskattad som mat, det finns oändliga variationer och bara fantasin sätter gränser för hur lyxig en korvmåltid kan bli. Men det tyder i det här fallet på att det inte alls uppskattats och kommunen meddelar via sin hemsida att man skall kompensera den förlorade middagen på Trettonsdagsaftonen:

Ett antal olyckliga omständigheter ledde till att de boende på Blomstergården i Krokom serverades korv med bröd och potatismos till nyårsmiddag. 

Under jul- och nyårshelgen har matsedlarna ändrats och lite ”finare” mat har serverats till lunch. På nyårsafton bestod lunchmenyn av älgfärsbiffar, rödvinssås och potatisgratäng med panacotta till efterrätt.

Personalstyrkan i köket var under nyårsaftonen begränsad på grund av oföutsedda händelser och det beslutades därför att servera en enklare middag trots att det var helgafton. Lena Träskvik är chef för kostavdelningen och beklagar det som inträffade.

– Ja, det var olyckligt att det blev på det här sättet, säger Lena Träskvik. Kritiken som vi fått kring detta är fullt befogad och vi tar detta på stort allvar och drar lärdom av det som inträffade.

Som kompensation för den uteblivna nyårsmiddagen kommer de boende på Blomstergården att serveras en extra fin meny på Trettondagsafton.

Det väcker ju en del minnen till liv, för vem minns inte uppståndelsen runt jul 2013, då andra korvnyheter spreds i media och den gången från Hofors.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *