Spontanidrott: Fint Exempel I Storvik

Då och då har vi berört ämnet spontanidrott här i Hoforsbloggen.

SPONTANIDROTT & UNGDOMARS BRISTANDE ENGAGEMANG

SPONTANIDROTT – NOSTALGI ELLER LEVANDE FENOMEN?

De senaste dagarna har man kunnat följa ett mycket fint exempel på hur eldsjälar vill hålla fenomenet vid liv genom att anlägga en isyta i Storvik. En av dem är Fredrik ”Bejan” Bergström, som många känner igen som tidigare Hoforsbo och kopplad till ishockeyn här i Hofors. Tillsammans med ett gäng andra ”farsor” vill man ge barn och ungdomar möjligheten att åka skridskor på en bokstavlig hemmaplan i Storvik. Under de allra kallaste kvällarna nu i veckan har man spolat och skrapat, och nu ser det ut att börja likna något.

Och detta är inget annat än ett mycket fint exempel på vad som sker när man tar tag i saker och ting på egen hand istället för att stoppa händerna i fickan och muttra att ”dom aldrig gör något” och påfallande ofta avse respektive kommun.

Jag kan inte annat göra än att lyfta på hatten och gratulera Storviksgänget som visat att det fortfarande är möjligt om man vill. Att det sedan förmodligen kommer att bli farsorna som glider omkring i strålkastarljuset på kvällarna och flippar puck och inte vill komma hem till fruarnas stora förtret, ja det är en annan historia!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *