Dagen D: Samtidigt I Hofors Har Premiär

Så har den äntligen kommit, dagen då Hofors kommun gör entré i TV-rutan med en fyra timmar lång ”dokumentär”. Den har föregåtts av livlig lokal debatt, farhågor, förhoppningar och nervösa människor som medverkat i vårens/höstens inspelningar. Jag nämner inte sommaren, för då tog produktionsbolaget snopet nog semester och missade att få med allt det roliga som händer. Bessemerfesten, bilutställningen i Hagaparken med tillhörande spontancruising, i sommar dessutom Svenska mästerskapen i kanot och ishockeyläger bland annat. Kan tyckas lite synd eftersom vi som kommun gärna vill visa upp våra möjligheter och vad vi faktiskt gör. Visst vi är utsatta, men när jag läser beskrivningen av vår kommun på SVTs webbsida, så känns det som att man vill måla upp en bild som inte riktigt stämmer med min eller andras.

I ett litet samhälle, fem mil öster om Gävle, bor 6000 invånare. Här klamrar sig några tappra själar fast, trots att arbetslösheten är hög och utflyttningen stor.”

För det första ligger vi väster om Gävle, vi är ungefär 3500 personer invånare fler, och ”några” tappra själar är snarare en mycket levnadsglad, initiativrik och stolt befolkning överlag.

Vad gäller själva innehållet så har mycket litet avslöjats tidigare. Nu har ytterligare två klipp lagts upp och det visar bland annat omtvistade Micke Ohlsson som i produktionen döpts till ”Hårdrocks-Micke” eller ”Hofors egen Che Guevara”, och frisören Lotta Rosén som tagit lättklädda bilder och hamnat i någon slags konflikt med sina tidigare medarbetare.

Jag gissar att det knappt finns en själ av de strax över 9500 invånarna i kommunen som inte kommer att sitta bänkad klockan 21.00 ikväll för att se resultatet av inspelningarna. Hur det hela tas emot bland den nationella publiken återstår att se, men ännu har ingen diskussionstråd förvånande nog startats på forumet Flashback, och finns man inte där finns man inte alls brukar det ju sägas.

7 thoughts on “Dagen D: Samtidigt I Hofors Har Premiär

  1. Hahaha, vad roligt, jag googlade just på ”samtidigt i hofors flashback” för att se om det kommit upp någon tråd än ?

  2. Mycket bra! Starka karaktärer på olika sätt har läst på lite nu och sett hur illa Michael råkat ut med vandalism osv. Heja Michael! Lotta skulle lätt bli min frissa och Fantasyskrivande/ritande härliga tjejen är ju hur duktig som helst. Ni ska vara stolta i Hofors!

    Men hoppas vandalismen slutat hos Michael!!

  3. Fantastisk skildring av hoforslivet. Har åkt rakt igenom samhället många gånger, stannat ibland och handlat nåt. Nu vill jag upptäcka mer på mina genomresor. Måste handla hos den underbart vänlige och lokalpatriotiske handlaren igen!
    Heja Micke Olsson och hoppas att allas kämpandet med festivalen ger resultat.
    Ett av de bästa och mest fängslande produktioner SVT gjort. Handlar om ett behagligt tempo i ett samhälle vi känner igen och med underbara vardagsutmaningar istället för uppblåsta sensationer. Hoforslivet är det riktiga livet.

  4. Jag som smålänning tyckte det var ett jättefint program och jag ser rakt igenom försöken att svartmåla småstadsliv. Ni har en härlig stad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *