Hyfsat Bra När Dokumentären Om Hofors Sändes På TV

Ja det är inte varje dag som man får säga ”Tack Gode Gud”, men idag hände det. När jag gick mot ett möte i eftermiddags i Hofors Kyrka, så funderade jag på om jag redan då skulle tacka ja till ett erbjudande jag fått strax innan att bli ”räddad” från Hofors. Det har byggts upp en spänning inför programmet och rädslan gällde ju mest att TV-serien skulle visa något som var fabricerat och all tid man lägger ned för att faktiskt arbeta för att bilden skall ändras, vara förgäves. Nåväl det var ett givande möte och vad det handlade om exakt får vi lov att återkomma till.

Dokumentären? Ja jag kan inte annat säga än att jag blev mycket glatt överraskad. Här och där märks det att vi har skådespelartalanger utöver talangfulla tecknare och musiker. Om resterande delar av dokumentärserien håller någorlunda nivå och kanske visar lite andra delar så får man väl se det som ytterligare miljonvinster i marknadsföring.

Den förutspådda Flashbacktråden kom som beställning, Twitter, Instargram och Facebook flödar över med Hofors, faktiskt mer nu än när Musikhjälpen gick av stapeln. Det kommer att skrivas en hel del i media under en period, allt naturligtvis inte fördelaktigt, några medverkande kommer ta illa vid sig, andra startar en karriär med hjälp av sin medverkan och till sommaren så kanske det blir många besökande när det arrangeras festligheter.

Missade man programmet så finns det på SVT Play, och nu ser jag nästan fram emot att få se nästa avsnitt. Det var givande för flera av de medverkande visste jag inte ens att dom existerade i Hofors. Där sprack teorin att ”i byhålor känner alla varandra”. Och ett sista tillägg kan vara att det var otroligt snyggt filmat, även om en reaktion var att det är otroligt slitet överallt. Men det finns en charm i det med.

One thought on “Hyfsat Bra När Dokumentären Om Hofors Sändes På TV

  1. Jag flyttade till Hofors för tjugofem år sedan och precis då slog lågkonjunkturen till och urbaniseringen tog fart. Många uttryckte då en oro att Hofors blir en fäbovall inom femton år och de lite mindre pessimistiska hävdade att det skulle ta tjugo år. Vi är fortfarande ingen fäbovall utan nu kommer vi istället att växa med femtio invånare per år i tio år framåt? Samtidigt måste vi som valde att stanna kvar förstå att det är vi själva som formar vårt samhälle!! Kan vi bidra till ett bra utvecklat näringsliv med arbetstillfällen oavsett organisationsform. Sveriges bästa skola där alla når sin fulla kunskaps potential. En bra bostads försörjning som följer befolknings utvecklingen då blir vi ingen fäbovall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *