Skilj På TV Och Verklighet

Det påstås att Hoforsborna rasar över att Michael Ohlsson inte fick spela på Höstkalaset, något som antyddes i gårdagens avsnitt av den numera riksbekanta TV-serien om Hofors. Som jag skrev efter programmet igår verkar det helt ha tappat fart och innehåll och känns inte lika hett som innan premiären. Men det hände något efter gårdagens skådespelarinsatser. Via social media började det plötsligt bli heta debatter där marknadsgruppen ställdes mot Micke Ohlsson och folk gastade om mobbning och annat. Mest äcklad blev jag över hur man hetsade mot en totalt oskyldig marknadsgrupp.

Det var precis som om världen blivit galen och inte kunde skilja på spelad teater och märklig klippning och verkligheten och många märkliga påståenden om i synnerhet Katarina Borbos som blivit frontfiguren för just marknadsgruppen.

Hon berättar att Michael Ohlsson aldrig var påtänkt att spela på Höstkalaset.

– Han spelade på ett tidigare arrangemang och nu tittade vi på vilka andra vi kunde lyfta upp. Det blev inte något musikevent utan det riktade in sig på insamlingen till Världens barn. Folkets hus hade Östen med Resten hos sig så då byggde vi arrangemanget kring det.

Katarina Borbos fick innan seriens premiär se de delar hon medverkade i, men inte själva slutprodukten.

– Det är tv och det är upp till dem hur slutprodukten blir. Om man tittar på dokumentären ser man vilken fantastisk kommun vi bor i, man ska verkligen se alla fyra avsnitt. Det som sägs på sociala medier och Flashback (ett stort nätforum, reds. anm.) har jag inga kommentarer kring. Vi har fått jättemånga kommentarer, det är både de som är jättepositiva och de som har synpunkter.

En del människor raderade sina hatiska och okunniga inlägg under morgonen, men mycket finns kvar och jag blir rent ut sagt äcklad över deras beteenden. När mobben drog igång fanns det inte ett rätt i påståendena, så jag tänkte jag kunde förklara:

-Marknadsgruppen är ingen kommunal verksamhet

-Det är ideella krafter som lägger ner tid och kraft på att göra trevliga saker för er Hoforsbor som Bessemerfesten, Tomtekväll och annat

-Det har som angivet ovan aldrig varit aktuellt med ytterligare en kväll med lokala artister, det var under Bessemerfesten som man satsade på ”Kan det bli så mycket värre” och bara hade lokala artister.

-Det finns ingen anledning att välja någon sida i en konflikt som inte existerar utan bara är ett påfund av ett korkat produktionsbolag

-Skilj på TV och verklighet

Innan man kastar påståenden eller blir ovänner med tidigare bekanta så fundera lite över om det är värt att kriga om absolut ingenting. Det var meningen att serien skulle visa upp lite av vårt liv här, inte få människor att starta ett inbördeskrig.

5 thoughts on “Skilj På TV Och Verklighet

  1. Det var det jag trodde att Hofors skulle få visa upp sitt utmärkta föreningsliv OCH med de utmärkta idrottsanläggningar som finns i denna fina Kommun. Med ACK vad besviken jag blivit efter de två programmen. Nu vet jag att det inte var intressant för SVT.

  2. Har absolut inte hört något om mobbing, det är ju upp till var och en att tolka det dom sett, eller hur ? Tror inte det blir något ”inbördeskrig ” , om detta, men det är och har alltid varit två läger i mitt kära Hofors.

  3. Det är en intressant och vardaglig skildring av en Bruksort som lyckas ”leva kvar” trots åldrande befolkning och utflyttning. För övrigt är det väl som all annanstans i ett litet ”mini Sverige” så att säga, med kärlek, avundssjuka, gemenskap och att värna ortens intressen!! Det är mycket vackra bilder över landskapet!! Vi flyttade från Hofors -78 och har till och från saknat det fina samhället!

  4. ..tycker programmet är bra och önskar vi kunde få se fler såna här program om vårt fina land och orter, men lite synd om Micke tyckte jag, som programmet vinklades..

  5. Men man kan ju läsa om denna mobbning flera år bakåt i tiden så återigen vems verklighet är det som skildras? En som ni blundar för?
    Ta er i kragen istället. Gör om och gör rätt. Visa att ni är så fina människor man tror ni kan vara och stå över att frysa ut folk bara för att de inte passar in i er Hoforsmall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *