Tredje Avsnittet Av ”Samtidigt i Hofors”

Kanske kan man kalla det lite av en upprättelse efter två avsnitt som tagit riktning mot avgrunden istället för toppen av berget.  De två inledande avsnitten har medfört tråkigheter, inte minst för marknadsgruppen där flera sägs ha lämnat sitt ideella arbete. Matilda Andersson syntes i fler sammanhang, bland annat som koreograf och Torsåkers IFs maskot, och det bör väl ge en fingervisning om hur mycket engagemang i olika sammanhang dom flesta i marknadsgruppen har på sidan av att ”mobba Micke”, som man velat måla upp bilden av tidigare.

Bonden John traskar rakt in i hjärtat som en tvättäkta Åsa-Nisse. Jag skulle lätt ha kunnat sitta i 4 timmar och tittat på en dokumentär bara om honom och hans liv på gården och i skogen. Det märktes tydligt att det var ett liv av erfarenhet, inte alltid glädje och mycket hårt arbete. Drömmarna och visionerna revyartisten Zebbe Andersson har nere i Torsåker och naturligtvis Fika-Fredrik. Det går att sticka ut utan att vara provocerande också tydligen.

En sak som jag dock kan störa mig lite på är att det råder en viss otydlighet var man är och filmar. Hofors kommun består som bekant av ett större, men flera mindre samhällen runt omkring. För en tittare som inte besökt kommunen blir det än mer förvirrat med de snygga flygfotona men inget grepp om var det filmas.

Sammantaget så lyfte programmet ordentligt och det var riktigt kul att man fick med badandet i kalkbrottet som är en av kommunens vackraste platser sommartid. Missade man detta avsnitt eller något av de tidigare så finns de alla på SVT Play.

4 thoughts on “Tredje Avsnittet Av ”Samtidigt i Hofors”

  1. Håller med, programmet börjar bli bättre nu i 3dje avsnittet. Håller också med om att det är en besvikelse att man inte vet var de filmar, antar att det är i Torsåker eller Barkhyttan, när man säger byn, för nog säger man väl fortfarande bruket annars?

  2. Ni ska vara stolta över ”Samtidigt i Hofors”. Nu vet man ju mer om Hofors, det är inte bara en tröökig 50-sträcka på vägen till Siljan. Katarina framstår som en redig, mångsidig kvinna, Micke en man med själ och glöd etc etc.

  3. Som utomstående som älskar ”Samtidigt i Hofors” har jag svårt att förstå att någon tycker att de två första avsnitten gav en dålig bild av orten och dess invånare. Efter avsnitt ett tyckte vi, å vilken underbar plats och härliga människor. Efter avsnitt två blev vi sugna på att flytta dit. Och avsnitt tre var också helt underbart. Micke Ohlsson är en härlig kille och en duktig musiker, kan inte begripa hur någon kan tycka illa om honom. Det är väl jätteskönt med människor som inte är stöpta i samma mall.
    De som gjort programmet ska ha en eloge för att de lyckats få människor att uppträda så avslappnat och normalt framför kameran.
    Vad de gällde marknadsgruppen så är väl gubbarna i den de enda som gav ett dåligt intryck, man kunde ju tro att de var uppstoppade. Gjorde inget, sa inget, hade inga förslag om något. Nu har jag glömt vad den driftiga tjejen på kommunen heter, hon som fyllde 35, hon är ju helt fantastisk och drar runt allt helt på egen hand. Förstår inte hur hon orkar sitta med ett gäng träbockar som inte gör något annat än sitter och fikar.
    Men ett härligt program, det bästa jag sett på åratal, och härliga människor, alla huvudpersoner i alla fall.

  4. Först är du utomstående sen vet du exakt hur det går till på möten i marknadsgruppen och dristar dig till att kalla de manliga deltagarna träbockar. Och känner man igen mäniskorna i programmet så kan man med gott samvete säga att det inte alls är naturligt och avslappnat, men det vet väl en utomstående också bäst kanske? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *