Söker Hjälp Av Kunnig Person Inom Porslin

En anhörig har lite prylar som de skulle behöva veta mer om. Jag kunde givetvis göra mig besväret skicka in bilder mm till någon tidning eller forum men jag gör en chansning att någon som läser här kan bistå med svar som tidigare. Detta är en äldre blomkruka med tillhörande fat och med Bibelmotiv (tror jag). Finns i mycket gott skick:

Stämpeln avslöjar att det är Uppsala-Ekeby/Gefle och antagligen ur en kollektion vid namn ”Rokoko”. Nummret kan vara något slags serienummer.

Objekt nummer två är från en kaffeservis med maskros som motiv och guldkant på assiett och kopp.

Märket skall vara av Hackefors porslin enligt stämpel under fat och kopp.

Jag vill veta mer om dessa kollektioner och givetvis ett uppskattat värde i gott skick. Vill ni inte skriva i kommentarsfältet går det bra att skicka ett mejl till info @hoforsbloggen.se (sätt ihop adressen för giltighet).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *