Indiskt Koncept Får Dålig Start I Hofors

Jag kan inte påminna mig om att tidningarna tidigare varit så specificerade i att visa vilken restaurang som fått anmärkningar av en miljöinspektör tidigare. Men nu är det ganska övertydligt när Arbetarbladet och Gefle Dagblad publicerar (samma) artiklar att det gäller den nyöppnade Indiska restaurangen på Faluvägen. Vanligtvis brukar innehållet i en artikel av det här slaget bestå utav ”En pizzeria i Hofors” och lämna det öppet för tolkning exakt vilken som inte följt regelverket. Samtidigt som det givetvis är bra att man får en varning att allt inte står rätt till vid hanteringen av det man skall äta, så får det ju en effekt.

 

Spisen hade flyttats och var inte placerad under köksfläktarna och det fanns risk för bristfällig ventilation i köket. Lysrör i köket har lossnat i ena änden och hänger i kablarna, vilket medför en risk att föremål ramlar ned i maten. Vidare har slitna skärbrädor av trä upptäckts, något som försvårar rengöringen samt kan leda till bakterietillväxt.

I köket har endast en träskärbräda använts för all slags hantering. På gården utanför livsmedelsanläggningen var det oordning. Stora mängder gammal köksutrustning, lastpallar och kartonger förvarades där. Miljöinspektörer poängterar att förvaring av skräp på gården kan dra till sig skadedjur som kan ta sig in i anläggningen.

Köksutrustning som ugnsformar och durkslag förvarades på en låg hylla nära golvet utan skydd framför. Där anser miljöinspektörerna att det finns risk för att utrustningen smutsas ned. Dessutom saknades ordnat utrymme för städutrustningen.

Utöver detta har kontrollen resulterat i en rad brister för den personliga hygienen. Bland annat byter personalen inte plasthandskar mellan olika moment, vid handtvättstället i källaren saknades flytande tvål och pappershanddukar vilket även gällde för den smutsiga personaltoaletten i källaren.”

Efter att ha läst den här artikeln så är det fler än jag som ryggar tillbaka och tänker att där sätter jag inte min fot och riskerar magsjuka eller annat. Lite synd att man inte tagit sin etablering på allvar, för det var ett spännande koncept i en annars ganska trist tillvaro när det gäller kulinariska upplevelser i Hofors. Tipset är att restaurangen får får oerhört svårt att locka människor även om bristerna åtgärdas, och det som skulle bli något exotiskt och spännande blev inte mer än en dagslända.

One thought on “Indiskt Koncept Får Dålig Start I Hofors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *