Hur Såg Storberget Ut På Medeltiden?

Snubblar över Kolar-Lottas blogg denna förmiddag, och ser de fantastiska bilderna från Storbergets innandöme. Det var inte så länge sen jag själv knallade omkring i området, redan då försökte jag föreställa mig hur det sett ut när det var som mest aktivt på och i berget. En bild som målades upp i mitt inre var Mordor, från Sagan om ringen.

I min fantasi inbillar jag mig att det måste ha synts vida omkring, att berget var kalhugget och rökpelare reste sig mot skyn. Jag förstår naturligtvis att man inte kan bekräfta bilden eftersom kameror var mycket sällsyntat redan på medeltiden, men visst borde det finnas någon form av målning, teckning eller annat som kan säga något om hur berget egentligen såg ut på utsidan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *