Årets Första Vårtecken

I flera dagar har jag passerat en myrstack som ligger i söderläge i Hagaparken och varje gång tittat lite extra om någon flitig myra vaknat ur sin vinterdvala. Det är förstås lite mer önskedrömmar än verklighet att de skulle göra det så här tidigt på året och i februari. Men när solen ligger på kan man föreställa sig myrornas aktiva springande över stacken, bärandes på både det ena och det andra utan att gnälla över att de är i behov av en ledig dag eller är kritiska mot sin arbetsmiljö.

 

Glädjande nog kommer det första vårtecknet idag när jag kollar in om Stikko-Per planerat sin vandringsturné ännu. Det har han och årets tema är en insamling för Barncancerfonden.

Min hjälte är Cem. Han förloradeden övermäktiga kampen mot cancern men han nådde ut till människors hjärta, långt utanför sin familj. 2017 vandrar jag för Barncancerfonden och till minne av Cem Seger.”

 

För tre år sedan passerade Stikko-Per Hofors rent fysiskt, men musikaliskt så har han lyft fram vår kommun oändliga gånger.

Detta år tar vandringen en annan väg, och det närmaste han kommer kommunen är Säter den 7 juni. Men dit är det ju heller inte så långt. Med tanke på hur bra insamlingen till Musikhjälpen gick i december, så kanske någon initiativtagare kunde göra en mindre insamling och sedan promenera honom tillmötes i just Säter. En frisk promenad och ett gott ändamål helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *