Gästriklands Vackraste Skägg Kan Finnas I Hofors

Redan 2009 försökte jag dra igång en skäggtävling, det vill säga lyfta fram skäggiga Hoforsbor. Det kom bara in ett enda bidrag och det var Anders Björk som då vann tävlingen i den mån det var en tävling med så få bidrag. Skägg har ju ”växt” något otroligt i popularitet de senaste åren. Trenden säger dock att det kommer bli färre skägg i framtiden, men dom som har dom rediga buskarna och sköter om dem, gör det med stor omsorg och noggrannhet enligt Gefle Dagblads artikel idag.

– Vi ser att den så kallade ”hipstern” som tidigare bidrog till trenden att odla snygg välvårdad skäggväxt nu gått vidare mot nya trender medan de som tidigare redan odlade skägg som livsstil hittat till barberaren och blivit mer medveten om att vårda sitt skägg. 

Syftet med initiativet ”Gästriklands snyggaste skägg” är att inspirera fler att odla skägg genom att presentera snygga skäggväxter.

– Sedan gillar vi män med skägg, det lyfter fram deras personligheter, säger initiativtagaren och projektledaren Pernilla Kilgren.

Finalen avgörs alltså lördagen 25 mars mellan klockan 16 och 20. Det sker i form av ett livearrangemang för deltagare och allmänheten i Sotlugg & Linluggs lokaler längs Drottninggatan i Gävle.”

Hofors representeras av snabbköpskassören och tatueraren Ante Evertsson:

Självklart ska vi väl rösta hem den här titeln till Ante och Hofors! Deltar gör man genom att trycka på den lilla tummen som symboliserar ”Gilla” om man har ett Facebookkonto. Annars kan man söka upp företagets Instagramsida där det fungerar på liknande sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *