Fitthatt Blev Dumstrut

Det var en ytterst märklig dag igår när man studerade nyheterna. Det var internationella kvinnodagen som brukligt den 8 mars, men själva andemeningen tycktes drunkna i uppståndelsen mot ett gäng herrar som valde att publicera en bild och en debattartikel som fick människor att verkligen rasa.

Byggnads ”fitthattar” hånas

Låt oss slippa löjliga fackpampar i hemstickade fitthattar

Det hela startade lagom till morgonnyheterna på TV4. Jag satt antagligen bara och gapade i chock över fenomenet som heter Pussyhat Project. Jag är på intet sätt pryd eller oemottaglig för nya idéer, tvärtom är utveckling något som jag ser mycket positivt på. Men att bära en ful mössa för att markera en ståndpunkt är lite, ja vad är det egentligen?

Men okej, det är en människorörelse och den får en uppmärksamhet som man strävar efter. Ända tills de här herrarna i fackföreningen dök upp. Då förvandlades nämligen hela grejen till något helt annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *