Helgnöjen Ur Ett Generationsperspektiv

Det är ganska tydligt att det finns ett generationsperspektiv på hur man väljer att fira sin helg. Själv har jag haft sällsynt många lediga dagar i rad att ägna mig åt frisk luft, inventering av min nya vinkyl och besök på några loppisar under ett par dagar. Ungdomar i Hofors har bland annat ägnat sig åt att försöka tända eld på BMX-hallen och vandaliserat centrum.

Det har varit märkbart irriterat bland Hoforsborna på sociala medier där man uttryckt lindrigt sagt, avsky mot vad som verkar ha eskalerat under en tid och nu resulterade i den här helgen. Det ska enligt uppgifter röra sig om en knapp handfull med ungdomar som tydligen inte finner något intresse i kreativa aktiviteter. Loppisfynda är kanske helt enkelt inte deras grej, men nog vore det betydligt trevligare för andra invånare om det var så.

Själv hittade jag en otroligt intressant bok, om än betydligt dyrare än vad loppisfynd brukar kosta. Men väl hemma så fann jag den vara värd hundringen den kostade. I övrigt hittade jag också ett litet smultronställe för vinylskivor och singlar. Riktigt gamla klassiker kan man lugnt påstå, och det väckte en del avund bland mina skivintresserade vänner av just den här epoken.

I extremt gott skick dessutom. Det brukar vara lite si och så med repor och konvelut när man handlar begagnat. Samtliga av helgens fynd återfanns i Storvik som verkligen blivit lite av ett Mecka när det gäller antal och utbud. Jag har säkert besökt samma loppisar tio gånger per år utan att hitta något, men så plötsligt har lagren fyllts på och man kan göra dom där riktigt fina fynden. Det är naturligtvis en smakfråga också, för alla är kanske inte lika begeistrad över gamla gobitar som jag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *